The Peanut Butter Falcon
Voortvluchtige outlaw neemt verstandelijke gehandicapte op sleeptouw in sympathieke roadmovie.
play

7,3 details

  • 93 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Als Zak (Gottsagen) is ontsnapt, wil hij naar de worstelacademie van zijn idool, een worstelaar genaamd de Salt Water Redneck (Church). Tijdens z'n reis ontmoet Zak Tyler (LaBeouf), een voortvluchtige kruimeldief die hem besluit te helpen met zijn droom door hem te gaan coachen. Het ontsnapte duo doorkruist delta's, drinkt whiskey, vindt God en vangt vis. Ook overtuigen ze Eleanor (Johnson), een vriendelijke zuster die Zak naar het verzorgingstehuis terug moet halen, ervan om ze te vergezellen tijdens hun avontuur.

Regie
Tyler Nilson
Michael Schwartz
Cast
Dakota Johnson, Shia LaBeouf, Jon Bernthal, John Hawkes, Thomas Haden Church, Bruce Dern, Zack Gottsagen, Deja Dee, Mick Foley, Tim Zajaros, Jake Roberts, Michael Berthold, Karen B. Greer, Noah Hein, Yelawolf, Lee Spencer, Mark Helms, Rob Thomas.
Release
09.03.2019
Release NL
19.12.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Tyler Nilson, Michael Schwartz | Cast: Shia LaBeouf (Tyler), Bruce Dern (Carl), Zack Gottsagen (Zak), Dakota Johnson (Eleanor), Thomas Haden Church (Salt Water Redneck), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2019

Een originele roadmovie verzinnen, kom er nog maar eens om. Geen scenario dat afwijkt van het beproefde recept van twee tegenpolen die gedurende een reis van A naar B tegen heug en meug met elkaar opgescheept zitten. In het sympathieke The Peanut Butter Falcon wordt een voortvluchtige stroper opgezadeld met een ontsnapte downie. Niks nieuws onder de zon, maar de heerlijke 'Southern' sfeer en de chemie tussen de twee hoofdrolspelers maken het een fijne feelgoodfilm.

Zak is een wees met het downsyndroom die bij gebrek aan beter is ondergebracht in een bejaardentehuis. Hij wil niets liever dan weglopen en de worstelschool van zijn grote idool Salt Water Redneck bezoeken. Verzorgster Eleanor doet haar best dit plan uit Zaks hoofd te praten, maar tevergeefs - na een aantal mislukte pogingen ontsnapt hij. Eleanor zit met de handen in het haar en krijgt van haar hufterige baas de schier onmogelijke opdracht om Zak binnen zoveel uur weer terug te vinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Peanut Butter Falcon Nieuwsberichten