Een prima toetje voor fans van de serie, maar schiet als film op zich tekort.
play

5,8 details

  • 116 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Nederland
116 Min Nederland

In Penoza: The Final Chapter zit drugskoningin Carmen van Walraven ondergedoken in Canada. Ze weet zich echter niet schuil te houden en wordt uitgeleverd aan Nederland. Eenmaal in haar vaderland start haar oude leventje opnieuw. Haar kinderen zijn geschokt dat ze nog leeft en bepaalde mensen hebben nog een rekening met Carmen openstaan. Ze zal definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Alt titel
Penoza de Film
Regie
Diederik Van Rooijen
Cast
Monic Hendrickx, Tygo Gernandt, Raymond Thiry, Loek Peters, Sigrid ten Napel, Olga Zuiderhoek, Niels Gomperts, Mark Rietman, Hayo Bruins, Stijn Taverne, Greg Lawson, Armando del Río, Ryan Northcott, Medina Schuurman, Pedro Inês, Mies van Rooijen, Michele Wienecke, Duff Zayonce.
Release
18.11.2019
Release NL
28.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Diederik van Rooijen | Cast: Monic Hendrickx (Carmen van Walraven-de Rue), Hajo Bruins (Jim Leeflang), Raymond Thiry (Luther), Loek Peters (Berry), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2019

Penoza is een serie die een plekje in de geschiedenisboeken heeft verdiend als het gaat om meeslepende dramaseries van vaderlandse bodem. Dat dit onderwereldverhaal nu, na vijf seizoenen op zondagavond bij de publieke omroep, de stap maakt naar het witte doek is dan ook niet verwonderlijk. Dat de film een kassucces wordt staat eveneens bij voorbaat al vast. Een enorme schare trouwe aanhangers kon al voor de officiële release de bioscoopzalen in en dat zal in de weken erna niet anders zijn. Maar was deze bioscoopfilm ook buiten het kassucces gerechtvaardigd, en hebben ze er alles uitgehaald wat erin zat?

Bij films als deze komen al gauw de bekende vragen aan bod. De belangrijkste: zal het bioscooppubliek de film ook ten volle kunnen waarderen wanneer het de serie niet gezien heeft? Ook de vertaling van de dynamiek van een afgeronde serie naar iets dat slechts de lengte heeft van één lange aflevering is al snel onderwerp van gesprek. Zo kozen de makers van Breaking Bad onlangs voor een film die meer weg had van een spin-off, terwijl de Sex and the City- en Entourage-franchises eerder gingen voor een grootse afsluiting buiten de in de serie vertrouwd gemaakte omgeving.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Penoza: The Final Chapter Nieuwsberichten

Laatste reacties

Mevrouw1980

"...Ik was benieuwd hoe deze Nederlandse film is Ik heb de film in Schagen in de bioscoop gezie......"

Frietgezicht

"...Toen ik met de serie Penoza begon was ik aangenaam verrast. Nederlandse series hebben over het algem......"

Penoza: The Final Chapter

acties