Reviews (2)

Frietgezicht

Avatar

Toen ik met de serie Penoza begon was ik aangenaam verrast.
Nederlandse series hebben over het algemeen weinig te bieden en zijn vooral leuk voor de mensen die gtst kijken en voor wie series als Breaking Bad en The Sopranos weer lastig te volgen zijn.
Maar Penoza was een prima serie.
Helaas werd de serie met het seizoen ongeloofwaardiger.
Maar was wel nieuwsgierig naar de film.

Maar wat een pure bagger is de film geworden.
Het begin is Canada is tenenkrommend slecht. Een ex die verkracht en moord, het ging nergens over. Hij heeft een straatverbod maar niet eens haar baas belt even de politie.

Dan gaan we terug naar Nederland en volgt de ene belachelijke scene na de andere.

De ontsnappingen(in het stadion en de latere ontsnapping die slaagt) zijn lachwekkend en zo ongeloofwaardig.
Een ‘corrupte’ agent en leider(2e man onder die vrouw blijkbaar) laat zijn gezicht zien op filmpjes op een mobiel. Wat ongeloofwaardig.
De bevrijding van die idioot is nog komischer. Alleen om het karakter weer even te zien want waarom ze het doen slaat nergens op.

Luther die wel erg makkelijk een huis met eeb ontvoerd gezin binnenkomt en toevallig natuurlijk als die man net de vrouw gaat doden(terwijl de 2e crimineel staat te koken hahahaha)
Het gevecht dat volgt is alleen maar in geknipt. In deze tijd mag je toch iets beters verwachten.

Waarom mensen doen alsof Carmen macht heeft begrijp ik ook niet. In de serie al niet. Ze heeft geen muscle. Luther alleen. Iedereen weet dat je geen drugsbaron kunt zijn zonder tientallen mensen die voor je werken. Dat haar kids haar moeten helpen met ontsnappen zegt genoeg.

Die Berry hebben ze ook een lekker triest einde gegeven. Huilebalk in zijn rolstoel. Hij wil best dood(duw mij maar het water in) maar verraad ze wel later omdat hij geen keuze heeft. Hoe kun je een karakter compleet verpesten. Een zwak hoopje mens en een verrader en zijn dood in de aftiteling op die manier...

Wat die agent die Carmen komt halen toch met haar heeft is mij in de serie en film niet duidelijk. Die band slaat nergens op.
Het einde (duidelijk in Spanje gefilmd en niet in Mexico) was pijnlijk om naar te kijken omdat het zo ontzettend slecht was.

Een 2, meer kan ik niet geven aan dit gedrocht.

Mr.Movies

Avatar

Penoza: The Final Chapter is een film die zich na de tv-serie Penoza afspeelt. Deze film is geregisseerd en geschreven door Diederik Van Rooijen, de regisseur va The Possession of Hannah Grace en Daglicht.

In de film wordt ontdekt dat de voormalige drugskoningin Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) nog in leven is en een geheim leven leidt in Canada. Ze leefde dit geheime leven om haar dood te faken, zodat haar kinderen een normaal en veilig leven konden leiden in Amsterdam. Nu het bekend is dat Carmen nog in leven is lopen haar kinderen weer gevaar, want Carmen heeft nog veel onafgemaakte zaken lopen met andere criminelen. Carmen moet nu uit de handen van de politie zien te komen om haar familie te kunnen redden van de criminelen die wraak op haar willen proberen te nemen.

Deze film dient als een extra afsluiting voor de fans van de Penoza tv-serie. Om deze film te kunnen begrijpen hoef je de serie niet te kennen of gezien te hebben. Als je de serie wel kent, kun je eerder bepaalde dingen terug herkennen. Deze film heeft bijvoorbeeld een wat grotere actie scene, om het de film echt bioscoopwaardig te maken. Voor film fans kan deze film vermakelijk zijn, maar verder ook wat bekend. Een film waarin een crimineel terugkeert in de criminele wereld om zijn eigen glorie of familie te beschermen is wel een standaard verhaal voor een misdaadfilm.

Het acteerwerk wordt wel goed gedaan door de terugkerende cast van de tv-serie. Monic Hendrickx doet het na de twee jaar beëindiging van de tv-serie nog goed als de drugskoningin. Door de ondergedoken plaats van haar personage weet ze in het begin haar rol op een wat andere manier neer te zetten. Bij sommige van de cast kun je helaas wel terugzien dat het acteren in een film anders en grote is dan het acteren in een tv-serie. Sommige komen namelijk wel wat stijfjes over vergeleken met hoe ze hun rol speelde in de tv-serie.