Sfeervol, dromerig meesterwerk dat in 3D moet gezien worden als het even kan.
play

7,8 details

  • 133 Min
  • Drama
  • Mystery
  • China
  • Frankrijk
133 Min China

Een man keert terug naar zijn geboortedorp in Guizhou op zoek naar een mysterieuze vrouw waarmee hij twintig jaar geleden een onvergetelijke zomer doorbracht. Het betoverende Long Day's Journey Into Night zit vol verborgen aanwijzingen, dubbelzinnige motieven en verdubbelingen, en is in twee delen gesplitst: het eerste is een niet-chronologische detectiveverhaal, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige droom in 3D (een single take van 59 minuten).

Alt titel
Di qiu zui hou de ye wan
Regie
Gan Bi
Cast
Wei Tang, Sylvia Chang, Jue Huang, Chun-hao Tuan, Feiyang Luo, Yongzhong Chen, Lixun Xie, Xi Qi, Ming Dao, Hong-Chi Lee, Yanmin Bi, Jian Jun Ding, Meihuizi Zeng.
Release
15.05.2018
Release NL
04.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Bi Gan | Cast: Huang Jue (Luo Hongwu), Tang Wei (Wan Qiwen/Kaizhen), Sylvia Chang (Wildcat's Moeder/Vrouw met Rood Haar), e.a. | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2018

Rook stijgt op langs het hoofd van Luo Hongwu, recht van achteren gefilmd. De nevel dwarrelt langzaam het beeld uit, terwijl Luo rookt en luistert. Even later zien we zijn gezicht, nu frontaal in beeld. Op de muur achter hem stroomt water naar beneden, van de regen of de eeuwigheid. In deze ene scène betoont filmmaker Bi Gan eer aan de nevelige stijl van Wong Kar-Wai en de eindeloze natheid van Tsai Ming-Liang. Desalniettemin is Long Day's Journey Into Night op-en-top Bi Gan, een prachtige droom helemaal van zijn hand.

Deze scène is zelfs een van de minder gestileerde sequenties in de film, die in de eerste helft bestaat uit de ene na de andere sfeervolle scène - droomachtig in structuur en stemming. Maar dan volgt de tweede helft: een uur lange droomsequentie, in één shot én in 3D gefilmd. De heropleving van 3D deze eeuw is vooral een trucje gebleken om het betalende publiek geld uit de zak uit te kloppen. Slechts een handvol filmmakers hebben iets interessants gedaan met de technologie. Bi Gan mag zichzelf met zijn gewaagde stijlkeuze toevoegen aan dat lijstje.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Long Day's Journey into Night

acties