La quietud (2018)

Las hermanas sean unidas. [Sisters be united.]

Familiaal melodrama op een Argentijns landgoed.
play

6,0 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Argentinië
117 Min Argentinië

Eugenia keert van Parijs terug naar La Quietud, het landgoed van haar familie, om voor haar vader te zorgen die een beroerte kreeg. Ze wordt er herenigd met haar zus Mia en hun moeder, die ze reeds vijftien jaar niet meer heeft gezien. Er heerst nog steeds wat rancune tussen de zussen, maar evenzeer is er hun liefde die de grote afstand tussen hen heeft overleefd. Mede door het gedeelde trauma uit hun verleden en door de moeilijke relatie met hun ouders.

Regie
Pablo Trapero
Cast
Édgar Ramírez, Bérénice Bejo, Martina Gusman, Graciela Borges, Joaquín Furriel, Alejandro Viola, Isidoro Tolcachir, Nicasio Galán, Carlos Rivkin.
Release
30.08.2018
Release NL
22.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Pablo Trapero | Cast: Bérénice Bejo (Eugenia), Martina Gusman (Mia), Edgar Ramírez (Vincent), Graciela Borges (Esmaralda), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2018

Twee zussen die elkaar al een langere tijd niet gezien hebben, komen weer samen omdat hun vader in coma ligt. Er blijkt een hechte band tussen Mia en Eugenia te zijn, maar deze wordt op de proef gesteld door geheimen uit het verleden. De familie lijkt op een kwalijke manier geld verdiend te hebben tijdens het militaire regime in Argentinië. Deze zwarte bladzijde doorbreekt al snel de stilte op landgoed La Quietud.

La Quietud laat een familie zien die lijkt te grossieren in het achterhouden van de waarheid voor elkaar. Er speelt een onderlinge rivaliteit tussen de twee zussen terwijl moeder Esmeralda er niet voor terug deinst om dit vuurtje verder op te stoken. Beide zussen hebben affaires die ze geheim houden. Moeder des huizes leeft de grootste leugen door vast te houden aan vervlogen tijden op haar veel te grote landgoed. Esmeralda heeft een duidelijke voorkeur onder haar dochters die ze ook telkens uitspreekt. Eugenia, de jongste dochter, is haar favoriet, terwijl ze met Mia steeds aanvaringen lijkt te hebben.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La quietud

acties