nu in de bioscoop

Jinpa (2018)

Een trucker rijdt per ongeluk een schaap dood op de Tibetaanse hoogvlakte. Surrealistisch, komisch, maar ook wat onbevredigend.
play

6,7 details

  • 86 Min
  • Drama
  • China
86 Min China

Op een afgelegen weg over de vlaktes van Tibet rijdt een truckchauffeur een schaap aan. Hierdoor ontmoet hij een jongeman, die graag een lift van hem wil. Terwijl ze al rijdend praten bemerkt de chauffeur dat de jongeman een zilveren dolk aan zijn been heeft gegespt. Als de chauffeur de jongeman op een tweesprong afzet, weet hij niet dat hun korte samenzijn alles heeft veranderd en dat hun beider lot vanaf dan met elkaar verbonden is."

Alt titel
Zhuang si le yi zhi yang
Regie
Pema Tseden
Cast
Jinpa, Genden Phuntsok, Sonam Wangmo.
Release
04.09.2018
Release NL
29.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Pema Tseden | Cast: Jinpa (The Driver), Genden Phuntsok (The Killer), Sonam Wangmo (The Hostess), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2018

De Tibetaanse hoogvlakte Kekexili is een van de meest onherbergzame gebieden op aarde. Wie zich aan een tocht door dit desolate landschap waagt, moet sterk in zijn schoenen staan. IJle lucht, een kilometerslange, verlaten weg en nauwelijks een teken van menselijk leven. Er zijn alleen roofvogels te spotten, die hoog in de lucht rondcirkelen en hun kans afwachten om aan een dood lichaam te pikken. Kortom: in deze omgeving kan een mens uitstekend zijn verstand verliezen.

Trucker Jinpa kent de wegen op z'n duimpje. Met een beetje fantasie zou je hem als het Tibetaanse broertje van Mad Max kunnen beschouwen - hij draagt een leren broek en jas, heeft een vlassig baardje en een verwaaid kapsel. Hij is geknipt voor een leven in de woestenij. Belangrijkste attribuut: zijn zonnebril, die hem beschermt tegen het oogverblindende licht op duizenden kilometers hoogte. Terwijl Jinpa in zijn truck zijn wekelijkse rondgang langs de kleine dorpjes maakt, gebeurt er iets onverwachts: hij rijdt per ongeluk een schaap dood.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Jinpa" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Jinpa

acties