In Fabric (2018)

Heerlijk bevreemdende culthorror over een behekste rode jurk.
play

7,0 details

  • 118 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Verenigd Koninkrijk
118 Min Verenigd Koninkrijk

'In Fabric' is een wonderbaarlijke 'ghost story' over een unieke rode jurk die tijdens de winter-uitverkoop van een luxe warenhuis over de toonbank gaat. Een alleenstaande moeder draagt het kledingstuk naar een blind date die niet loopt als verwacht. Via de kringloopwinkel komt hij in het bezit van een wasmachinemonteur, die meteen met onverklaarbaar onheil te maken krijgt. We volgen de jurk als die van eigenaar wisselt en daarbij op steeds curieuzer wijze slachtoffers eist.

Regie
Peter Strickland
Cast
Gwendoline Christie, Sidse Babett Knudsen, Marianne Jean-Baptiste, Richard Bremmer, Hayley Squires, Steve Oram, Leo Bill, Julian Barratt, Fatma Mohamed, Susanna Cappellaro, Caroline Catz, Barry Adamson, Jaygann Ayeh, Simon Manyonda, Kim Benson.
Release
13.09.2018
Release NL
05.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Strickland | Cast: Marianne Jean-Baptiste (Sheila), Leo Bill (Reg Speaks), Sidse Babett Knudsen (Jill), Gwendoline Christie (Gwen), Hayley Squires (Babs), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2018

Bij een film over een jurk die van eigenaar verandert denk je al gauw aan Alex van Warmerdams De Jurk. Maar hoewel het uitgangspunt van horrorkomedie In Fabric in de verte wel overeenkomt, kunnen twee films niet méér van elkaar verschillen. Net als in Berberian Sound Studio en The Duke of Burgundy, brengt de Britse cineast Peter Strickland een ode aan de 'midnight movies' uit de jaren zeventig. Vintage synthesizers, perverse erotiek, eindeloos veel bloedrood, dat werk. Schaamteloze pastiche, maar wel erg goed gedaan.

Sheila is een gescheiden vrouw van middelbare leeftijd en werkt als lokettist bij een bank. Haar leven kan wel wat sjeu gebruiken, dus besluit ze te reageren op een contactadvertentie. Ze wil in stijl bij haar date verschijnen en stapt bij gerenommeerd modehuis Dentley and Soper's binnen om een avondjurk aan te schaffen. Het modehuis kan gerust als excentriek beschreven worden; de tent wordt gerund door een vampierachtige man die zeker de negentig is gepasseerd en het personeel spreekt in zulke dichterlijke volzinnen dat je er bang van wordt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

In Fabric

acties