Nina Wu

Nina Wu (2019)

Taiwanese mindfuckfilm met een zeer eigentijdse draai over een actrice met dromen, trauma's, nachtmerries en herinneringen.
play

6,7 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Taiwan
102 Min Taiwan

Nina Wu is een stijlvol, compromisloos Taiwanees #metoo-drama met surrealistische elementen, naar een script en met een hoofdrol van de formidabele Wu Ke-xi. ​ Sinds ze acht jaar geleden naar Taipei kwam voor haar carrière als actrice, is Nina Wu alleen nog maar voor korte films en commercials gevraagd. Net als ze de moed wil opgeven, belt een producent om haar uit te nodigen voor een auditie. De regisseur is veeleisend en het script bevat expliciete seksscènes, maar de rol biedt kans op een doorbraak en Nina wil alles doen om hem te bemachtigen. De film wordt een hit en Nina is van de ene op de andere dag een ster. Maar wanneer ze van de roem en aandacht wil genieten, vertonen zich scheurtjes in haar mentale gezondheid. Een mysterieuze vrouw verschijnt op onverwachte plaatsen en lijkt het op Nina gemunt te hebben, of is het haar verbeelding? Terwijl ze haar grip op de realiteit verliest, komt een onderdrukte herinnering naar de oppervlakte.

Alt titel
Juo ren mi mi
Regie
Midi Z
Cast
Moon Wang, Ke-Xi Wu, An-Shun Yu, Vivian Sung, Li-Ang Chang, Jen-Shuo Cheng, Ping-Chun Cheng, Ying-Xuan Hsieh, Shang-Ho Huang, Lee-zen Lee, Kimi Hsia, Ming-Shuai Shih, Shau-Ching Sung, Chih-Wei Tang, Chuan Wang.
Release
20.05.2019
Release NL
10.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Midi Z | Cast: Wu Ke-Xi (Nina Wu), Vivian Sung (Kiki), Kimi Hsia (No.3), Shih Ming-shuai (Director), Tan Chih-wei (Producer), Lee Lee-zen (Mark), Hsieh Ying-hsuan (Casting director), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2019

'Zinderend geheim', dat is de letterlijke vertaling van de oorspronkelijke titel Juo Ren Mi Mi. Het heeft wat knulligs op een typisch Aziatische manier, hoe zo'n titel blootlegt waar de filmmaker naar streeft: je te laten sidderen van spanning. Maar dat lukt. Regisseur Midi Z spint met ogenschijnlijk gemak garen bij een droomachtige vertelling die trauma en nachtmerries aaneenrijgt. Nina Wu doet sterk denken aan eerdere films, maar slaat op cruciale momenten een vernieuwende weg in.

Als het actrice Nina deze keer niet lukt om door te breken, gaat het nooit gebeuren. Na een reeks korte films en reclames mag ze op auditie voor een grote spionagethriller. Maar daar zitten haken en ogen aan. In de film zal ze naakt moeten, en de regisseur is veeleisend en tiranniek. Nina begint zichzelf te verliezen tijdens de opnames. Maar voor je het weet is het toch al voorbij, is de film een succes en Nina een Taiwanese wereldster. En net dán scheurt de boel open. Terwijl ze naar haar geboortedorp moet om haar zieke vader op te zoeken, drijven oude gevoelens en vooral trauma's naar boven.

videotrailers & clips