Samaritan

Samaritan (2022)

5,2 details

  • Actie
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Het verhaal van Samaritan gaat over een jochie dat onderzoekt of een mythische superheld, die 20 jaar geleden op mysterieuze wijze is verdwenen, nog steeds in leven is. Het script van de film werd geschreven door Bragi F. Schut, die eerder ook het scenario van de succesvolle horrorfilm Escape Room voor zijn rekening nam. De opnames moeten begin volgend jaar van start gaan, met Braden Aftergood van Balboa Productions als producent.

Regie
Julius Avery
Cast
Ritchie Montgomery, Sylvester Stallone, Martin Starr, Moises Arias, Joe Knezevich, Pilou Asbæk, Dascha Polanco, Michael Aaron Milligan, Paul Ryden, David M Sandoval Jr., Jaime Andrews, Javon 'Wanna' Walton, Nicholas Logan, Brice Anthony Heller, Sophia Tatum, Eric Daniel Stumpp, Kevin Mikal Curry, Angel Nair, Henry G. Sanders, Roger Payano, Shameik Moore, Abraham Clinkscales, Jared Odrick, Frederick Williams, Dwayne A. Thomas, Aria Seymore.
Release
26.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Julius Avery | Scenario: Bragi F. Schut | Cast: Sylvester Stallone (Joe), Javon 'Wanna' Walton (Sam Cleary), Pilou Asbæk (Cyrus), Dascha Polanco (Tiffany Cleary), Martin Starr (Albert Cassler), Jared Odrick (Farshad), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2022

Videocassettes zijn onder bepaalde groepen erg populair, ook in Nederland. Mensen komen samen om oude B-films te bekijken in slechte beeldkwaliteit. Een van de bekende genres is 'urban crime', waarin een misdaadkoning heerst over een verloederde stad. De setting is ietwat sciencefiction, punkpersonages rijden rond in futuristische auto's en een jong diefje met een grote mond steelt het hart van de held, die uiteindelijk de strijd met de slechterik zal aangaan. De makers van Samaritan zijn (vermoedelijk) fans van dit soort films.

In deze film is de rol van crimineel-doch-potentieel joch voor Sam, die aanhanger is van de theorie dat de superheld Samaritan nog leeft. In een ver verleden ging deze onverwoestbare man namelijk episch op vuist met zijn broer Nemesis, die gelijkwaardige krachten bezat. Beiden leken ten onder te zijn gegaan in een explosie. Omdat Sam dat niet gelooft, weet hij hoe de vork in de steel zit wanneer buurman Joe een buitengewoon sterke en onaantastbare man blijkt te zijn. Goeie timing, want een lokaal misdaadprinsje heeft het in zijn hoofd gehaald om de nieuwe Nemesis te worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (16)

Samaritan Nieuwsberichten