Amazing Grace (2018)

Een geweldig gospel-optreden van Aretha Franklin, de Queen of Soul.
play

8,2 details

  • 89 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

In 1972 nam Aretha Franklin Amazing Grace, het meest succesvolle gospelalbum allertijden, op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek.

Regie
Alan Elliott
Sydney Pollack
Cast
Aretha Franklin, James Cleveland, C.L. Franklin, Chuck Rainey, Alexander Hamilton, Bernard Pretty Purdie, Clara Ward.
Release
12.11.2018
Release NL
31.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Sydney Pollack | Cast: Aretha Franklin, C.L. Franklin, James Edward Cleveland e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2019

Aretha Franklin is de Queen of Soul met haar indrukwekkende stem, geweldige zang en imposante oeuvre. In 1972 was ze op het hoogtepunt van haar roem toen ze besloot terug te keren naar haar wortels in de gospel, de geestelijke muziek van zwarte Amerikanen. Voor de opnames van haar gospelalbum Amazing Grace trad ze twee avonden op in een kerk, zodat de reacties van kerkgangers en de geest van de kerkmuziek authentiek op plaat vastgelegd konden worden. Sydney Pollack werd ingehuurd door Warner Brothers om er een televisieregistratie van te filmen, maar deze werd nooit uitgezonden. Nu is het optreden eindelijk te zien, in de bios nog wel.

Er zijn meerdere redenen dat de film nooit eerder te zien was. De opnames voor de televisie-uitzending waren om technische reden onbruikbaar: omdat Pollack geen klapbord gebruikte tijdens de opnames, bleek het onmogelijk om beeld en geluid synchroon te krijgen. De maar liefst twintig uren aan beeldmateriaal verdwenen in een kluis. Producent Alan Elliott kocht in 2007 de beelden op, om alsnog te proberen de beelden te synchroniseren met het geluid. Dat lukte nu wel.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Amazing Grace

acties