DVD RELEASE

A Tale of Three Sisters (2019)

Jonge vrouwen navigeren door het patriarchaat en de bergen in mooi gefilmd Turks drama.
play

7,4 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Turkije
  • Duitsland
  • Nederland
  • Griekenland
108 Min Turkije

De zusjes Reyhan, Nurhan en Havva keren terug naar het afgelegen bergdorp in Anatolië waar ze met hun vader opgroeiden. Alle drie werden ze in de stad opgenomen in een rijk gezin als pleegdochter en hulp in de huishouding (besleme). De oudste dochter Reyhan moest het gezin verlaten nadat ze zwanger was geworden. Weer thuis werd ze door haar vader, Şevket uitgehuwelijkt aan de niet al te snuggere herder Veysel. Ook de twee jongere zussen worden weer naar huis gestuurd; de rebelse Nurhan omdat ze ruzie maakte met de moeder van haar 'pleeggezin', en de jongste van de drie, Havva, na een sterfgeval. Şevket is te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar mogelijkheden om zijn dochters weer onder te brengen. Maar ook de zussen kunnen niet wachten om het dorp weer te verlaten.

Alt titel
Kiz Kardesler
Regie
Emin Alper
Cast
Kubilay Tunçer, Hilmi Özçelik, Cemre Ebuzziya, Müfit Kayacan, Ece Yüksel, Kayhan Açikgöz.
Release
11.02.2019
Release NL
07.11.2019
Release DVD
20.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Emin Alper | Cast: Cemre Ebuzziya (Reyhan), Ece Yüksel (Nurhan), Helin Kandemir (Havva), Müfit Kayacan (Sevket), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2019

Ambitie en verlangen kunnen leiden tot een beter leven, maar als je afhankelijk bent van grotere machten voor het vervullen daarvan, ook een bron zijn van ongeluk en wanhoop. Emin Alper maakt films over hoe zulke gevoelens en gedachtes van invloed zijn op familierelaties in de Turkse maatschappij, al dan niet met grootse landschappen als overweldigende achtergrond. Zijn nieuwste film is A Tale of Three Sisters, maar het verhaal gaat net zo goed over de vader van de drie zussen, die zijn best doet ze uit het afgelegen dorp te krijgen waar hij opgroeide, maar wel binnen het patriarchaat zoals hij dat kent.

Reyhans idee om een nieuw leven te beginnen bij haar tante in Ankara ziet hij niet zitten. Vader Sevkets idee van een goede toekomst verzekeren voor zijn dochters is ze als au pair voor een rijke dokter te laten werken, die ook uit het dorp komt maar in de grote stad woont. Aan het begin van de film komt hij echter al de tweede van de drie dochters terugbrengen omdat ze iets gedaan heeft wat hem niet bevalt. Bij de oudste dochter Reyhan was het omdat ze zonder huwelijk een kind had verwekt (boze tongen beweren dat de heer des huizes daar zelf bij betrokken was), de middelste dochter Nurhan (een tiener) sloeg het jongste zoontje van de dokter als hij in bed plaste.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

A Tale of Three Sisters

acties