Lichtvoetige autobiografische documentaire over visionair Frans filmmaakster.
play

7,8 details

  • 115 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Frankrijk
115 Min Frankrijk

In Varda par Agnès blikt de Franse regisseur Agnès Varda (1928-2019) terug op haar leven achter de camera en richt hiermee de lens op zichzelf. Agnès Varda, een van Frankrijks origineelste filmmakers en grootmoeder van de Nouvelle Vague-filmbeweging, overleed op 29 maart 2019 op 90-jarige leeftijd. Ze werkte tot haar dood en liet een omvangrijk oeuvre achter met films als Cléo de 5 à 7 (1962), Le bonheur (1965), Sans toit ni loi (1985) en Visages villages (2017). In haar laatste film, Varda par Agnès, blikt ze terug op haar leven en indrukwekkend carrière.

Cast
Agnès Varda.
Release
13.02.2019
Release NL
28.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Agnès Varda| Cast: Agnès Varda (haarzelf), Sandrine Bonnaire (haarzelf), Hervé Chandès (hemzelf), Nurith Aviv (haarzelf), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2019

Agnès Varda was een Frans visionair filmmaakster en Varda by Agnès zal haar laatste productie zijn. Het kan ook niet anders, Varda is eerder dit jaar overleden. Bekend geworden met een stijl die balanceerde op de grens tussen speelfilm en documentaire, is dit sluitstuk toch duidelijk de laatste van die twee. Het is niet verwonderlijk dat iemand die altijd heeft geloofd dat cinema een spel is tussen filmmaker en publiek, haar carrière en haar leven afsluit met een hoofdrol voor dat wat in al haar andere films minstens een bijrol had: zijzelf, de cineaste, en haar motivatie.

Het is lastig de carrière van Agnès Varda samen te vatten. Ze was iemand die zocht naar de balans tussen de kunst en de realiteit, of het nu met film was, met fotografie of met kunstinstallaties. Bovenal liet ze zich daarbij niet beïnvloeden door conventies of kunststromingen, sterker nog, ze ging er vaak vol overgave tegenin. Of het nou ongevraagd mensen bij de bakker filmen is of een camerashot de andere kant op laten gaan dan intuïtief, als het een beetje schuurde was Agnès Varda op haar best.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Varda by Agnès

acties