J'Ai Perdu Mon Corps stopt de geest terug in de door Disney en digitale mogelijkheden leeggezogen animatiefles.
play

7,8 details

  • 81 Min
  • Animatie
  • Drama
  • Frankrijk
81 Min Frankrijk

J’ai perdu mon corps is een liefdesverhaal naar het boek Happy Hand van Guillaume Laurant, vaste co-scenarist van Jean-Pierre Jeunet (Le Fabuleux Destin d’Amèlie Poulain). In deze animatiefilm volgen we de afgehakte hand van Nafouel die op zoek is naar zijn lichaam. Terwijl de hand zich een weg door de stad baant, en allerhande obstakels moet overwinnen, haalt hij herinneringen op aan het leven met Nafouel met als hoogtepunt de wonderbaarlijke ontmoeting met zijn grote liefde Gabrielle.

Alt titel
I Lost My Body
Regie
Jérémy Clapin
Cast
Dev Patel, Alia Shawkat, George Wendt, Patrick d'Assumçao, Victoire Du Bois, Quentin Baillot, Deborah Grall, Maud Le Guenedal, Hichem Mesbah, Céline Ronté, Bruno Hausler, Hakim Faris, Bellamine Abdelmalek, Nicole Favart, Myriam Loucif, Pascal Rocher.
Release
17.05.2019
Release NL
05.12.2019
Release DVD
21.04.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Jérémy Clapin | Cast (stemmen): Hakim Faris (Naoufel), Victoire Du Bois (Gabrielle), Patrick d'Assumcao, Alfonso Arfi (Naoufel enfant), e.a. | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2019

In een tijd van liveaction-bewerkingen van Disney-klassiekers, waarbij realisme het nieuwe ethos van de animatiefilm lijkt te zijn geworden, geeft tekenaar en regisseur Jérémy Clapin de kracht terug aan de tekening.

De titel laat er geen twijfel over bestaan. Iemand is zijn lichaam verloren. En die iemand is geen mens maar een hand. Een daadwerkelijk los van het lichaam zijnde hand ontsnapt uit een koelkast, klimt in een dakgoot, wurgt een duif en vliegt aan een paraplu. Op zoek naar het lijf waar hij op nog onduidelijke wijze van gescheiden is, is de hand liefdevol en verlangend, maar vooral ook struikelend en onhandig.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

J'ai perdu mon corps

acties