De Beroemde bereninvasie van Sicilië
Mooie en charmante animatiefilm over een groep beren die Sicilië overnemen.
play

7,2 details

  • 82 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Frankrijk
  • Italië

De fantasierijke en stoere animatiefilm De Beroemde bereninvasie van Sicilië is gebaseerd op het boek van Dino Buzzati. Regisseur Lorenzo Mattotti maakte van het spannende avontuur een visueel spektakel over een berenvolk dat naar de mensenwereld trekt om de ontvoerde zoon van hun koning op te sporen.

Alt titel
De Beroemde bereninvasie van Sicilië
Regie
Lorenzo Mattotti
Cast
Jacky Nercessian, Antonio Albanese, Thierry Hancisse, Pascal Demolon, Leïla Bekhti, Corrado Invernizzi, Boris Rehlinger, Arthur Dupont, Jean-Claude Carrière, Thomas Bidegain, Corrado Guzzanti, Beppe Chierici, Andrea Camilleri, Linda Caridi, Roberto Ciufoli, Oreste Baldini, Mino Caprio.
Release
21.05.2019
Release NL
18.12.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Lorenzo Mattotti | Cast (stemmen): Frank Hoelen (Leonzio), Ewout Eggink (De Ambrosiis), Martijn Claes (Tonio), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2019

Een rondtrekkende verhalenverteller en zijn dochter lopen door een ruig winterlandschap. In een grot vinden ze een schuilplaats tegen de kou en de sneeuw. Al gauw blijkt dat ze een grote slapende beer hebben wakker gemaakt. Om te laten zien dat ze geen kwaad in de zin hebben geven ze de beer een gratis show. Ze geven de beer een zitplaats en vertellen het verhaal van de beroemde bereninvasie van Sicilië. Vanuit deze ingenieuze raamvertelling wordt het verhaal van berenkoning Leonzio vertelt.

Leonzio leert zijn zoon Tonio om op wilde zalm te vissen, maar als Leonzio even niet oplet is hij zijn zoon opeens kwijt. Leonzio doorstaat hierdoor een lange rouwperiode. Ondertussen is het al winter en hebben alle beren ook nog honger. Met het idee om eten te vragen en zoon Tonio terug te vinden besluiten de beren richting de mensen te trekken. De mensen zien de grote dieren echter als directe bedreiging en vallen de beren aan. Onder leiding van de groothertog wordt er een offensief op de dieren ingezet. De beren zetten echter door en komen op hun pad venijnzwijnen, de snaterkater, geesten van overleden beren en een zeeslang tegen.

videotrailers & clips