Honeyland (2019)

The Most Awarded Film out of the 2019 Sundance FIlm Festival

Het intieme, bijna middeleeuwse Honeyland betekent alles, en daardoor misschien wel helemaal niets.
play

8,1 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Drama
  • Macedonië
90 Min Macedonië

Hatidze woont met haar ziekelijke moeder in de bergen van Noord-Macedonië. Ze komt rond van het houden van bijen en het verkopen van de honing die ze produceren. Als een losbandige familie naast haar komt wonen, lijkt dit eerst een medicijn voor haar eenzaamheid, maar als deze familie ook bijen gaat houden en niet naar haar adviezen luistert, wordt hun aanwezigheid een bron van frustratie.

Regie
Tamara Kotevska
Release
28.01.2019
Release NL
09.01.2020
Release DVD
23.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov | Cast: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam, Ljutvie Sam, e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2019

Het gebeurt niet zo vaak. Een documentaire die mensen over de hele wereld verbroedert. Eentje die kijkers aan alle kanten van het politieke spectrum even niet over de haat richting elkaar maar de liefde voor de ander laat nadenken. Hoe tegelijk doorzichtig en ondoorzichtig die is. Hoe wreed en lastig soms misschien, maar hoe onmisbaar. Honeyland heeft met het drie jaar lang volgen van een uit de samenleving onttrokken, bijenhoudende vrouw en haar stervende moeder een universeel zegenende film gemaakt. Helaas is universeel soms ook een eerste stap naar betekenisloos.

Honeyland opent met een oude vrouw die op een ogenschijnlijk onmogelijke richel in een wonderschoon maar onbarmhartig berglandschap de steen voor een rotsopening wegbikt, om daarachter het eetbare goud van bijenhoning te vinden. Deze vrouw is niet bang. Niet bang om van die richel te vallen. Niet bang om door die duizenden bijen gestoken te worden. Maar ook niet bang voor het leven dat zich van meet af aan nog onbarmhartiger toont dan het landschap om haar heen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Honeyland

acties