Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Een van de beste documentaires die er te vinden is?

De laatste paar weken komt er op FilmTotaal wel vaker een rubriek terug genaamd 'Topfilms die bijna niemand kent'. Nu zetten we weer een pareltje van 2019 in de spotlights.

Ondanks het feit dat Honeyland pas enkele jaren geleden uitkwam, kennen maar weinig mensen deze film. Misschien komt het vanwege het feit dat het een documentaire is, en deze vaak niet genoeg aandacht krijgen, maar deze mag je niet links laten liggen.

Verhaal
De film speelt zich af in Noord-Macedonië en vertelt het verhaal van Hatidze Muratova, een imker die leeft in harmonie met haar bijen en de natuur om zich heen. Niet alleen wordt dit prachtig in beeld gebracht door het regisseur-duo, Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov, het is ook een belangrijk verhaal.

Hoewel de film in eerste instantie lijkt te gaan over de bijenteelt, bevat de film ook een belangrijke boodschap over de manier waarop we omgaan met de natuur. Door het verhaal van Hatidze te vertellen, laat de film zien hoe het mogelijk is om op een duurzame en respectvolle manier met de natuur om te gaan, een boodschap die vandaag de dag relevanter is dan ooit tevoren.

Bekijk de trailer hieronder.



Ontvangst
Honeyland werd bijzonder sterk ontvangen door critici en bekroond met meerdere prijzen, waaronder zelfs de Grand Jury Prize op het Sundance Film Festival. Op IMDb scoort de film een 8 en op Rotten Tomatoes zelfs 100%!

Interesse? De film staat op VUDU, HBO Max en Apple TV+. Heb je geen van deze streamingdiensten? Je kan hem ook huren op Cinetree, of op Pathé Thuis. Op laatstgenoemde heb je eveneens de mogelijkheid om Honeyland te kopen.

NieuwsFilm

meest populair