Bijzonder spannende Italiaanse thriller vol plotwendingen.
play

6,1 details

  • 102 Min
  • Thriller

Adriano wordt wakker in een hotelkamer en ziet het levenloze lichaam van zijn minnares Laura liggen. De deur is van binnenuit afgesloten en Adriano claimt onschuld. Samen met een ervaren advocate moet hij op zoek naar ontlastend bewijs. Zij dwingt hem tot volledige openheid waarna zich een vernuftig psychologisch steekspel ontspint.

Alt titel
The Invisible Witness
Regie
Stefano Mordini
Cast
Riccardo Scamarcio, Fabrizio Bentivoglio, Maria Paiato, Miriam Leone, Nicola Pannelli, Marco Brinzi, Sergio Romano, Sara Cardinaletti, Alessandra Carrillo, Sergio Grossini, Paola Sambo, Ascanio Balbo.
Release
13.12.2018
Release NL
09.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Stefano Mordini | Scenario: Oriol Paula, Stefano Mordini, Massimiliano Cantoni | Cast: Riccardo Scamarcio (Adriano), Miriam Leone (Laura), Maria Paiato (Virginia Ferrara), Fabrizio Bentivoglio (Tommaso), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2018

Berucht advocate Virginia Ferrara komt 's avonds laat onaangekondigd bij succesvol zakenman Adriano langs. Ze is ingehuurd om de verdediging van Adriano te doen, die wordt verdacht van de moord op zijn minnares. De advocate probeert de waarheid boven tafel te krijgen over wat zich heeft afgespeeld. Deze spannende thriller zit vol Hitchcockiaanse paranoia en film-noir-elementen, maar is vooral een originele film in het genre.

In flashbacks krijgen we te zien wat Adriano aan Ferrara vertelt. Adriano was met zijn minnares, Laura, in een hotelkamer waar zij uiteindelijk vermoord werd. Adriano zegt tegen de grond geslagen te zijn en dat hij Laura dood op de vloer zag liggen toen hij ontwaakte. Niet alleen zorgt deze zaak voor schade aan het bedrijf van Adriano, het heeft ook zijn huwelijk gekost. Daarom probeert Adriano samen met deze topadvocate zijn verdediging op orde te krijgen. Aan de hand van de flashbacks komen er steeds meer details naar boven over wat er speelt in deze zaak. Adriano lijkt onschuldig, maar is deze hoofdpersoon wel te vertrouwen?

videotrailers & clips