Vlak voor de millenniumwisseling overpeinst een oudere Noor (Stellan Skarsgård) noodgedwongen zijn verleden.
play

6,6 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Noorwegen
  • Zweden
  • Denemarken
123 Min Noorwegen

Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen.

Alt titel
Ut og stjæle hester
Regie
Hans Petter Moland
Cast
Stellan Skarsgård, Pål Sverre Valheim Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Thorbjørn Harr, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Gard B. Eidsvold, Tone Beate Mostraum, Danica Curcic, Maria Alm Norell, Jonas Jörgensen, Jon Ranes, Sjur Vatne Brean.
Release
09.02.2019
Release NL
09.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Hans Petter Moland | Scenario: Hans Petter Moland, Per Petterson |Cast: Stellan Skarsgård (Trond), Bjørn Floberg (Lars), Tobias Santelmann (vader Trond), Danica Curcic (moeder Jon) | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2019

Out Stealing Horses is de Noorse Oscarinzending van dit jaar. De film kent soortgelijke karaktertrekken als eerdere Scandinavische inzendingen (The Square, Jagten en A Royal Affair) en straalt internationale allure uit. Publiekslieveling Stellan Skarsgård vertolkt de hoofdrol in deze boekverfilming van de succesvolle Noorse romancier Per Petterson.

Skarsgård, zoals vaker, kan met gemak een scène intensiveren zonder al te veel hulpmiddelen of andere tegenspelers. Des te beter komen zijn kwaliteiten tot hun recht in een afgelegen, maar toch ook weer idyllisch dorpje ergens in het ijskoude noorden van Noorwegen. Daar maakt hij zich klaar voor de millenniumwisseling. Het plan is om zich - moederziel alleen - flink te bezatten. Toch schuilt in die gedachte geen pure eenzaamheid of zwakte. Eerder een zelftevredenheid met een tikkeltje onverschilligheid. Dat is de optelsom van Tronds bestaan op die dag. Een mensenleven dat hij het liefst stilletjes achter zich zou willen laten in de eeuw die over niet al te lange tijd leegloopt in de nieuwe.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Out Stealing Horses

acties