Weathering with You (2019)

"This is the story of the world's secret that only she and I know."

Animeregisseur Makoto Shinkai is keihard op weg om verplichte kost te worden voor neurotische tieners.
play

7,3 details

  • 112 Min
  • Animatie
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Japan

Wanneer een jongen besluit om een klein dorp achter zich te laten en weg te rennen naar Tokyo, wordt hij getroffen door eenzaamheid. Met weinig geld en in een periode van uitzonderlijk slecht weer, houdt hij zijn hoofd maar moeizaam boven water. Dan raakt hij bevriend met een weesmeisje dat een magische kracht lijkt te hebben: het laten stoppen van de regen, en het laten opklaren van de lucht..

Alt titel
Tenki no Ko
Regie
Makoto Shinkai
Cast
Alison Brie, Riz Ahmed, Ryunosuke Kamiki, Kana Hanazawa, Mone Kamishiraishi, Ryô Narita, Erin Fitzgerald, Chieko Baisho, Ashley Boettcher, Sei Hiraizumi, Shun Oguri, Yûki Kaji, Masako Nozawa, Tsubasa Honda, Dino Andrade, Kana Ichinose, Kentaro Araki, Ryohei Kimura, Brandon Engman, Lexie Foley, Kimberly Brooks.
Opbrengst
$ 103.793.589
Release
15.01.2019
Release NL
30.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Makoto Shinkai | Scenario: Makoto Shinkai | Cast (stemmen): Kotaro Daigo (Morishima Hodaka), Nana Mori (Amano Hina), Shun Oguri (Keisuke Suga), Sei Hiraizumi (Yasui), Yûki Kaji (Takai) e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2019

Een animefilm die in Nederland bioscoopzalen vult, dat gebeurt niet snel. Your Name van regisseur Makoto Shinkai was eind 2017 een onverwachte hit, vooral onder jongere bioscoopbezoekers. Inmiddels heeft de mond-tot-mondreclame de populariteit nog verder vergroot en is er zelfs sprake van een mogelijke Amerikaanse speelfilmremake. Dat de opvolger van Shinkai, Weathering with You ook op het witte doek moet worden vertoond, is vanzelfsprekend.

De tienerjongen Morishima Hodaka is weggevlucht van het plattelandsbestaan. Hij wil het maken in Tokio. Wat maken? Dat weet hij nog niet, maar alles is beter dan dat suffe rurale leven. Zelfs wanneer hij op straat terechtkomt, wil hij niet terug. De nonchalante bladenmaker Keisuke neemt hem onder zijn hoede. Hij stuurt de jongeman op pad om een verhaal te maken over een regenmeisje, iemand die het weer kan beïnvloeden. Hij loopt Amano tegen het lijf, die hem ooit uit medelijden een gratis hamburger gaf. En laat zij nou net blijken over een speciaal talent te beschikken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Weathering with You

acties