Misbehaviour (2020)

Hoe de Miss World-verkiezing van 1970 werd geïnfiltreerd door de vrouwenbeweging.
play

6,2 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
106 Min Verenigd Koninkrijk

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven.

Regie
Philippa Lowthorpe
Cast
Keira Knightley, Rhys Ifans, Greg Kinnear, Lesley Manville, Gugu Mbatha-Raw, Suki Waterhouse, Keeley Hawes, Ruby Bentall, Justin Salinger, Jessie Buckley, Phyllis Logan, Stephen Boxer, Lily Travers, Charlotte Spencer, John Heffernan, Lily Newmark, Kajsa Mohammar, Ed Eales White, Jo Herbert, Maya Kelly.
Release
26.08.2020
Release NL
27.08.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Philippa Lowthorpe | Scenario: Rebecca Frayn, Gaby Chiappe | Cast: Keira Knightley (Sally Alexander), Greg Kinnear (Bob Hope), Gugu Mbatha-Raw (Jennifer Hosten - Miss Grenada), Jessie Buckley (Jo Robinson), Rhys Ifans (Eric Morley), Keeley Hawes (Julia Morley), Lesley Manville (Dolores Hope), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2020

1970 was een ongewoon jaar voor de Miss World-verkiezingen. Een paar opgetutte jonge dames paradeerden op en neer voor de jury, in de hoop gekroond te worden tot de grootste schoon op deze aardbol, net zoals altijd. Maar in het publiek zaten stiekem ook leden van de vrouwenbeweging verspreid, gewapend met waterpistolen en zakken meel. Misbehaviour vertelt het verhaal over hoe hier feminisme wereldwijd echt een beetje op de kaart is gezet. Een betrokken en lekker luchtig sociaaldrama, dat is waar de Britten goed in zijn.

Het is ook een genre waarin regisseur Philippa Lowthorpe erg bedreven is. Dit is weliswaar haar eerste bioscoopfilm, maar ze regisseerde eerder afleveringen van publiekslievelingen zoals The Crown en Call the Midwife. Het scenario is erg sterk, want er lopen verschillende lijntjes tussen verschillende historische figuren wier levens even met elkaar verweven raken. De film heeft een verraderlijke complexiteit, want door de makkelijk te verteren toon heb je de gelaagdheid bijna niet door. Dat komt ook een beetje omdat het voelt alsof er niet heel veel gebeurt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Misbehaviour Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Misbehaviour

acties