DVD RELEASE

Jekabs, Mimmi un runajosie suni (2019)

Slimme, simpele en mooi gemaakte animatiefilm over gentrificatie vanuit kinderperspectief.
play

7,6 details

  • 70 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Letland
  • Polen
70 Min Letland

Jacob woont in de stad en droomt ervan om net als zijn vader architect te worden. In eerste instantie heeft hij niet zoveel zin om bij familie te gaan logeren als zijn vader voor langere tijd op reis gaat. Zijn nichtje Mimmi is een dapper meisje met een grote mond en zijn oom is ervan overtuigd dat hij piraat is. Ze wonen in een buitenwijk. De kinderen leren elkaar echter steeds beter begrijpen en met een groep pratende honden, smeden ze samen plannen om hun prachtige park te redden uit de handen van een projectontwikkelaar.

Alt titel
Jacob, Mimmi en de pratende honde
Regie
Edmunds Jansons
Release
01.02.2019
Release NL
12.02.2020
Release DVD
06.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Edmunds Jansons | Scenario: Liga Gaisa, Luize Pastore | Cast (stemmen): Polleke van der Sman (Mimmi), Pepijn van der Sman (Jacob), Oscar Siegelaar, Simon Zwiers, e.a. | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2019

Kinderfilms worden vaak niet serieus genomen door volwassenen. Vanaf het moment dat een film als kinderfilm wordt bestempeld, wordt een simpel verhaal met een simpele moraal en kinderlijke humor verwacht. De marketing richt zich vervolgens op de kinderen en de film wordt alleen in een Nederlands nagesynchroniseerde versie uitgebracht. Een film zoals Jacob, Mimmi en de Pratende Honden behandelt echter op een slimme manier een complex onderwerp, maar is tevens een vermakelijke komedie over kinderen, pratende honden en piraten. Zelfs nagesynchroniseerd blijft het Letse karakter overeind.

Omdat het een kinderfilm betreft, is de uiteindelijke oplossing misschien makkelijk en voorspelbaar, maar tot aan de laatste scènes wordt de complexiteit van het sociale fenomeen gentrificatie op een boeiende manier van verschillende kanten belicht. Het begint met Jacob, de zoon van een rijke architect, die de zomer moet doorbrengen bij zijn oom en nichtje Mimmi. Zij wonen in Maskackas, een beruchte oude buitenwijk van Riga. In de openingsscène verruilt Jacob zijn grote flatgebouw (ontworpen door pa) voor de oude, vervallen houten woningen in Maskackas, via een symbolisch geladen korte reis die hem langs het iconische centrale treinstation van Riga en de daarbij behorende markt voert.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Jekabs, Mimmi un runajosie suni

acties