Stijlvolle, visueel aantrekkelijke misdaadfilm stelt Chinese staat in een grimmig daglicht.
play

7,1 details

  • 113 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • China
  • Frankrijk
113 Min China

Wanneer de leider van een beruchte motorbende per ongeluk een agent doodschiet en er een prijs op zijn hoofd komt te staan, slaat hij op de vlucht. Achtervolgd door zowel politie als gangsters die uit zijn op het tipgeld, verstopt hij zich aan de oevers van het Wildeganzenmeer waar een mysterieuze prostituee hem hulp biedt in ruil voor haar vrijheid. Beiden bevinden ze zich op een doodlopend spoor, wanhopig op zoek naar een uitweg. Samen zijn ze bereid om nog één laatste keer te gokken en hun lot op het spel te zetten.

Alt titel
Nan Fang Che Zhan De Ju Hui
Regie
Yi'nan Diao
Cast
Fan Liao, Lunmei Kwai, Jue Huang, Ge Hu, Yongzhong Chen, Meihuizi Zeng, Regina Wan, Dao Qi.
Release
18.05.2019
Release NL
12.03.2020
Release DVD
01.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Diao Yinan | Scenario: Diao Yinan | Cast: Hu Ge (Zhou Zenong), Gwei Lun-mei (Liu Aiai), Liao Fan (Captain Liu), Wan Qian (Yang Shujun), Qi Dao (Hua Hua) e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2019

De regen stroomt rijkelijk in de nachtelijke openingsscène van The Wild Goose Lake. De duisternis wordt slechts verlicht door twee bronnen: neonlichten en het aansteken van een sigaret. Een man met schotwonden verschuilt zich in deze semiduisternis. Een mooie vrouw verschijnt om hem een bericht van een gangster te brengen, terwijl beiden zich verbergen voor de politie. Meteen plaatst regisseur Diao Yinan met dit stijlvolle begin zijn film in de tradities van de film noir. Op deze opening volgt een stilistisch fijne Chinese neo-noir, waarin Diao het genre gebruikt om stiekem kritiek op aspecten van China en de Chinese staat langs de censuur te loodsen.

The Wild Goose Lake is in de basis het verhaal van gangster Zhou Zenong, die per ongeluk twee agenten doodschiet. Hij dacht dat ze concurrerende misdadigers waren die het juist op hem hadden gemunt. De rest van de film duikt hij onder en probeert hij zijn ex-vrouw bij hem te krijgen, zodat zij hem voor de prijs op zijn hoofd kan aangeven bij de politie, waardoor al deze misère tenminste nog wat goeds voor haar en hun kind zou opleveren. Dit blijkt echter nogal ingewikkeld, want de politie zet een enorme operatie op touw om hem te pakken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Wild Goose Lake

acties