Soms is een harde toon nodig. Deze terrorismethriller gaat voor puntige provocatie, en misschien iets te effectief.
play

6,3 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Denemarken
123 Min Denemarken

Een jaar nadat Denemarken werd opgeschrikt door een dodelijke bomaanslag, voert de ultranationalistische politicus Martin Nordahl met zijn Nationale Beweging de verkiezingspolls aan. Onder invloed van zijn onverbloemde anti-immigratieretoriek is de stemming in de samenleving ten aanzien van etnische minderheden razendsnel verhard; vooral mensen met een Arabische achtergrond moeten het ontgelden. In dit klimaat voelt de negentienjarige Zakaria de noodzaak om in actie te komen, voor zijn eigen veiligheid en die van zijn familie. Maar om te doen wat hij denkt dat nodig is om het politieke tij te keren, moet hij zowel zijn moeder als broertje in de steek laten.

Alt titel
Sons of Denmark
Regie
Ulaa Salim
Cast
Rasmus Bjerg, Morten Holst, Olaf Johannessen, Elliott Crosset Hove, Zaki Youssef, Ari Alexander, Özlem Saglanmak.
Release
24.01.2019
Release NL
20.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Ulaa Salim | Scenario: Ulaa Salim | Cast: Zaki Youssef (Ali), Mohammed Ismail Mohammed (Zakaria), Imad Abul-Foul (Hassan), Rasmus Bjerg (Martin Nordahl), Asil Mohamad Habib (Zakaria's moeder), Özlem Saglanmak (Mariam), Morten Holst (Tobias), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2019

Als de Deense nationalisten je film gevaarlijk noemen, heb je toch een prachtige aanprijzing te pakken. Regisseur Ulaa Salim pulkt diep in de hedendaagse problematiek van zijn eigen land - en van de rest van Europa - waarbinnen verhoudingen tussen nationalisten en inwoners van een niet-westerse achtergrond steeds meer op scherp staan. Sons of Denmark is een eigentijdse politiek geëngageerde thriller, die vooral van je vraagt om mee te leven met een sterk gemarginaliseerde groep. Dit is hun verhaal, maar juist daarom ook van ons allemaal.

"Dit gaat niet om Allah", zegt Zakaria, een terrorist in de dop. Hij signaleert dat niemand in Denemarken iets geeft om het menselijk leed dat zich voltrekt in Irak en Syrië, maar dat meteen de pleuris uitbreekt als er ook maar één Deen sterft. Niemand lijkt zich te bekommeren om zijn gemeenschap. En dus sluit hij zich aan bij Hassan, die hem oproept om een vuist te maken tegen de Deense nationalisten die afgehakte varkenskoppen op hun drempels leggen. Ook hun symbool, de steeds populairder wordende nationalistische politicus Martin Nordahl, moet eens aangepakt worden. Na een training van Hassans rechterhand Ali trekt Zakaria naar het huis van Nordahl.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Danmarks sønner

acties