System Crasher
Hoe een probleemkind zoveel herrie kan schoppen dat ze het hele systeem laat crashen.
play

8,0 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Duitsland
118 Min Duitsland

Benni (Helena Zengel) is een negenjarige wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Ze houdt het alleen in geen enkel pleeggezin lang vol, ondanks de vele inspanningen van de wanhopige maatschappelijk werkster mevrouw Bafané (Gabriela Maria Schmeide). Haar laatste hoop is Micha (Albrecht Schuch), een jonge anti-agressiecoach wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé voor de jonge vader Micha al snel te vervagen.

Regie
Nora Fingscheidt
Cast
Gabriela Maria Schmeide, Victoria Trauttmansdorff, Barbara Philipp, Matthias Brenner, Maryam Zaree, Albrecht Schuch, Imke Büchel, Helena Zengel, Lisa Hagmeister, Melanie Straub, Tedros Teclebrhan, Louis von Klipstein, Amelle Schwerk, Fine Belger.
Release
08.02.2019
Release NL
27.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Nora Fingscheidt | Scenario: Nora Fingscheidt | Cast: Helena Zengel (Benni), Albrecht Schuch (Micha), Gabriela Maria Schmeide (Frau Bafané), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2019

Kan een kind voor zoveel problemen zorgen dat het buiten het hele zorgsysteem valt? System Crasher laat een meisje van negen zien dat met haar energie en ontembare agressieve buien oncontroleerbaar lijkt en daarmee buiten alle opvangsystemen valt. Haar moeder kan niet meer voor haar zorgen, maar alle instanties die haar daarna opvangen lijken ook niet met haar om te kunnen gaan.

Het meisje in kwestie heet Benni, haar echte naam Bernadette vind ze te truttig. Benni is een wervelwind. Ze scheldt, ze steelt, ze maakt ruzie en ze komt in vechtpartijen terecht. Dit leidt tot een onhoudbare situatie bij de opvang waar Benni woont. Benni heeft maar één doel: weer bij haar moeder wonen. De moeder van Benni is echter zelf ook bang voor het onvoorspelbare gedrag van Benni. In het verleden heeft Benni in pleeggezinnen gewoond, maar ook dit was geen succes. Benni dreigt dus nergens meer opgevangen te kunnen worden. Bij zevenendertig locaties wordt ze geweigerd omdat haar gedrag te problematisch is.

videotrailers & clips