La Vérité (2019)

Met de waarheid kun je nog weleens een loopje nemen, La Vérité komt niet verder dan vermakelijk voortkabbelen.
play

5,8 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Japan
  • Zwitserland
106 Min Frankrijk

De Franse filmicoon Fabienne wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Voor de uitbreng van haar memoires keert haar dochter Lumir met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.

Alt titel
The Truth
Regie
Hirokazu Koreeda
Cast
Juliette Binoche, Ethan Hawke, Catherine Deneuve, Ludivine Sagnier, Maya Sansa, Alain Libolt, Laurent Capelluto, Roger Van Hool, Jackie Berroyer, Christian Crahay, Helmi Dridi, Sébastien Chassagne, Manon Clavel, Virgile M'Fouilou.
Release
28.08.2019
Release NL
04.06.2020
Release DVD
08.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Hirokazu Kore-eda | Scenario: Hirokazu Kore-eda (film), Ken Liu (film in film) | Cast: Catherine Deneuve (Fabienne Dangeville), Juliette Binoche (Lumir), Ethan Hawke (Hank), Manon Clavel (Manon Lenoir), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2019

Voor sommige mensen is alles een knuppel en de wereld een niet te missen hoenderhok. Al in de eerste scènes blijkt de legendarische maar grotendeels uitgerangeerde Franse actrice Fabienne zo iemand. En dan moeten haar memoires nog uitkomen. Speciaal voor die gelegenheid komt haar geëmigreerde dochter en scenariste Lumir met haar Amerikaanse gezinnetje over. Weer terug naar New York blijkt in de nasleep van de boekpresentatie echter al snel lastiger dan gedacht. Er ontvouwt zich een drama waarbij het regelmatig lastig is bij te houden wanneer de personages nog acteren en wanneer niet. Voor een familie van acteurs blijkt zelfs de waarheid soms uiteindelijk niet meer dan een script.

Fabienne is namelijk bezig met een film die moet bewijzen dat ze nog steeds meetelt als actrice en als mens, voor zover ze die dingen los van elkaar kan zien. Dochterlief de scenariste is getrouwd met een B-acteur en kleindochter Charlotte laat zich gewillig voorliegen als ze niet zelf bezig is met een leugentje om bestwil. Het hele gezin loopt tot overmaat van ramp ook nog eens de deur plat van de filmstudio waarin Fabienne een sciencefiction-moeder-dochterdrama aan het opnemen is. Het zorgt voor heerlijk navelstaren waarin de gebeurtenissen on-stage maar zelden die off-stage weten te ontlopen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La Vérité

acties