"Zoek en gij zult vinden" gaat niet op voor de jonge paradijszoekers in deze film.
play

5,6 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Nederland
85 Min Nederland

De dakloze jongeren Yousef, Chloe en Lorenzo hebben in hun jonge levens al flink wat te verduren gehad. Yousef (Bilal Wahib) is net 18 geworden en moet de jeugdzorginstelling verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe (Tamar van Waning) is ongewenst zwanger van haar stiefvader en is op zoek naar een uitweg. Lorenzo (Jonas Smulders) wil met drugssmokkel snel geld verdienen om zijn broer te helpen. Alle drie willen ze niets liever dan ontsnappen aan hun situatie. Door een toevallige ontmoeting vertrekken ze gezamenlijk naar Zuid-Europa. Ondanks de verschillende problemen waar ze individueel mee kampen, vinden ze tijdens deze reis onverwacht vertrouwen en geborgenheid bij elkaar; iets waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn. Maar aan het echte leven valt moeilijk te ontsnappen en alles loopt anders dan verwacht.

Regie
Mees Peijnenburg
Cast
Jonas Smulders, Micha Hulshof, Steef Cuijpers, Bilal Wahib, Joren Seldeslachts, Camilla Siegertsz, Robert Nederlof, Zoë van Weert, Naomi Velissariou, Marieta Orozco, Oussama Ahammoud, Stefan Gota, Julie Baronnie, Alfonso Desentre.
Budget
$ 800.000
Release
01.02.2020
Release NL
03.09.2020
Release DVD
03.12.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Mees Peijnenburg | Scenario: Mees Peijnenburg | Cast: Bilal Wahib (Yousef), Tamar van Waning (Chloe), Jonas Smulders (Lorenzo), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2020

Drie jongeren die in de bloei van hun leven zouden moeten zijn, zitten diep in de problemen. Ze kunnen in Nederland blijkbaar bij niemand terecht en gaan daarom op zoek naar het paradijs in het buitenland. Zo doelloos zoals zij op pad gaan, zo richtingloos verloopt ook het verhaal van Paradise Drifters, het speelfilmdebuut van Mees Peijnenburg.

Peijnenburg begint zijn film met een schets van de troosteloze milieus van de personages. Chloe is verkracht door haar stiefvader en wordt naar Barcelona gestuurd om daar een abortus te laten plegen. Lorenzo heeft enkel een broer die in de gevangenis zit. Hij besluit alles achter zich te laten en een nieuw leven in Marseille te beginnen. Yousef verlaat een jeugdinrichting en zegt naar zijn familie te gaan. Hun paden kruisen op een parkeerplaats, waar Yousef en Chloe bij Lorenzo in de auto stappen zonder te weten waar hij naartoe gaat. Doet dat er toe? Nee, als ze maar kunnen vluchten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Paradise Drifters

acties