Adam (2019)

Ongewenst zwanger, wat nu? Intrekken bij een bakster en haar dochter, en werken tot je de spruit kunt afstaan.
play

7,1 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Marokko
  • Frankrijk
  • België
98 Min Marokko

In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia (Nisrin Erradi) van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla (Lubna Azabal, Incendies) blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

Regie
Maryam Touzani
Cast
Lubna Azabal, Nisrin Erradi, Aziz Hattab, Hasna Tamtaoui.
Release
20.05.2019
Release NL
23.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Maryam Touzani Scenario: Maryam Touzani Cast: Lubna Azabal (Abla), Nisrin Erradi (Samia), Douae Belkhaouda (Warda), Aziz Hattab (Slimani), Hasna Tamtaoui (Rkia) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2019

Begin dit jaar beleefde Adam zijn Nederlandse première op het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Het is de tweede intieme dramafilm in korte tijd waarin drie sterke vrouwelijke personages de kern vormen, met vrij weinig andere figuren eromheen. Maar waar Portrait de la Jeune Fille en Feu vooral over romantiek ging, staat hier familie centraal. Een moeder, haar dochter en een hoogzwangere buitenstaander zijn tot elkaar veroordeeld in een volkswijk van Casablanca.

Bij de kapsalon lijkt ze even beet te hebben. Met haar dikke buik is Samia op verschillende plekken in de stad aan het bedelen om een baantje. Maar wanneer ze ook om een slaapplek vraagt, trekt de kapper zijn baanaanbod weer in. Ook Abla, die een kleine bakkerij runt, is in eerste instantie niet happig op de sollicitatie van Samia. Maar haar achtjarige dochter Warda dringt aan, en als ze de hoogzwangere vrouw 's nachts ook nog op straat ziet, strijkt ze over haar hart. Ze biedt haar een slaapplek aan, maar slechts voor één nachtje. Maximaal. Echt waar.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Adam

acties