Altered Carbon: Resleeved
Deze bloederige anime-spin-off van de Altered Carbon-serie is gemaakt voor de fans. Niet geschikt voor tere zieltjes.
play

6,4 details

  • 72 Min
  • Animatie
  • Sci-Fi
  • Japan
  • Verenigde Staten
72 Min Japan

Op de planeet Latimer moet Takeshi Kovacs een tatoeëerder beschermen terwijl hij samen met een no-nonsense CTAC-agente de dood van een yakuzabaas onderzoekt.

Regie
Takeru Nakajima
Yoshiyuki Okada
Cast
Doug Stone, Richard Epcar, Jamieson Price, Ethan Murray, Todd Haberkorn, Trevor Devall, Elizabeth Maxwell, Kyle Hebert, Ray Chase, Stephanie Panisello, Kaiji Tang, Brittany Cox, Julie Ann Taylor, Jay Preston, Michael Schwalbe.
Release
19.03.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Takeru Nakajima en Yoshiyuki Okada | Scenario: Dai Satô, Tsukasa Kondo, Laeta Kalogridis en Richard Morgan | Cast (stemmen): Ray Chase (Takeshi Kovacs), Brittany Cox (Holly), Elizabeth Maxwell (Gena/Reileen), Jamieson Price (Genzo), Kaji Tang (Shinji), e.a. | Speelduur: 74 minuten | Jaar: 2020

Hoe vaak komt het voor dat er meerdere acteurs zijn die hetzelfde personage spelen in één en dezelfde serie? In Game of Thrones werd de rol van krijger Daario Naharis in het derde seizoen gespeeld door acteur Ed Skrein, maar daarna nam 'onze eigen' Michiel Huisman het stokje van hem over. Skrein heeft weleens beweerd dat de wissel van de wacht te wijten was aan creatieve meningsverschillen op de set. Hoe dan ook, het verschijnsel kan natuurlijk ook een heel andere oorzaak hebben, zo bewijst de Netflix-serie Altered Carbon. In die sciencefictionserie kruipen er steeds verschillende acteurs in de huid van het Envoy-korpslid Takeshi Kovacs. Niet vanwege onenigheid achter de schermen, maar omdat de logica van het verhaal voorschrijft dat het bewustzijn van het hoofdpersonage steeds in een nieuw lichaam terechtkomt. Klinkt ingewikkeld, is het niet.

Net zoals Takeshi Kovacs is ook het Altered Carbon-concept in een nieuw jasje (of moeten we zeggen: in een nieuw lichaam?) gestoken. Na twee seizoenen van een serie met acteurs van vlees en bloed, heeft Netflix nu een animespin-off van Altered Carbon uitgebracht, bij wijze van zoethoudertje. Resleeved luidt de subtitel. Kovacs mag dus weer aan de bak, maar het blijft altijd een tikkeltje onwennig in het begin. "De reflexen zijn goed, maar hij is verslaafd aan nicotine", zegt de stuurse held over zichzelf, terwijl hij dwangmatig een sigaret oprookt. De coole houding van deze Kovacs doet soms een beetje denken aan de vertolking van Joel Kinnaman in de serie.

videotrailers & clips