Compleet verkloot blijspel over feminisme.
play

5,7 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
109 Min Frankrijk

Paulette Van Der Beck en haar echtgenoot runnen in de jaren zestig een huishoudschool in de Elzas. Omdat van vrouwen nog wordt verwacht dat ze ondergeschikt zijn aan hun man, is het hun taak de tienermeisjes op te leiden tot perfecte huisvrouwen. Na de plotselinge dood van haar man staat Paulette er alleen voor en ontdekt ze dat de school op de rand van een faillissement staat. Tijdens de voorbereidingen op een tv-competitie voor beste huisvrouw barsten in mei 1968 landelijke protesten uit die de samenleving voorgoed veranderen. Daardoor beginnen ook Paulette en haar meiden te twijfelen aan hun oude idealen. Samen met haar eerste liefde André en geholpen door haar excentrieke stiefzus Gilberte en strenge non Marie-Thérèse, sluit Paulette zich aan bij de strijd van haar leerlingen tegen onderdrukking en voor bevrijding.

Alt titel
How to Be a Good Wife
Regie
Martin Provost
Cast
Juliette Binoche, Yolande Moreau, François Berléand, Edouard Baer, Noémie Lvovsky, Anamaria Vartolomei, Armelle, Lily Taieb, Marie Zabukovec, Pauline Briand, Clémence Blondeau.
Release
15.01.2020
Release NL
25.06.2020
Release DVD
07.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Provost | Scenario: Martin Provost en Séverine Werba | Cast: Juliette Binoche (Paulette Van der Beck), Yolande Moreau (Gilberte Van der Beck), Noémie Lvovsky (Marie-Thérèse), Edouard Baer (André Grunvald), François Berléand (Robert Van der Beck), Marie Zabukovec (Annie Fuchs), Anamaria Vartolomei (Albane Des-deux-Ponts), Lily Taieb (Yvette Ziegler), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2020

Als de woordcombinatie 'Franse komedie' je doodsangst inboezemt, dan heb je nog te positieve verwachtingen van La Bonne Épouse. Zelden verschijnt er zo'n slecht ingeschatte film, die ook qua vertelling zwaar tekortschiet. Op zijn best is dit een goed bedoeld, maar gefaald niemendalletje. Voor een getraind oog valt het echter onder incompetent jatwerk. Regisseur Martin Provost heeft geen eigen stijl, wel een rammelend verhaal en een twijfelachtige moraliteit. Maar zijn hart zat vast op de juiste plek.

Het ene moment begluurt schooldirecteur Robert Van der Beck nog veel te jonge meisjes, het volgende ligt hij te creperen in het gazon. Na zijn dood blijkt hij echter nog meer zonden op zijn kerfstok te hebben. De financiën van zijn Huishoudschool staan er ernstig belabberd voor. En dan is het al het jaar 1967, een tijd waarin de populariteit in het geding is van deze studierichting om 'perfecte echtgenotes' klaar te stomen. Het aantal nieuwe studenten keldert dus met het jaar. Hoe gaan zijn weduwe, zijn zus en een lesgevende non de boel overeind houden?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La bonne épouse

acties