Wilde overlevingsstrijd tussen ontspoorde hamsteraars.

5,7 details

  • 83 Min
  • Thriller
  • Canada
83 Min Canada

Na een ongeluk in een afgelegen trainingskamp raakt een groep 'survivalists' bitter verdeeld – en in een wreed gevecht om hun leven.

Alt titel
The Decline
Regie
Patrice Laliberté
Cast
Marc-André Grondin, Réal Bossé, Guillaume Cyr, Marilyn Castonguay, Marie-Evelyne Lessard, Marc Beaupré, Guillaume Laurin, Isabelle Giroux.
Release
27.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Patrice Laliberté | Scenario: Charles Dionne, Nicolas Krief en Patrice Laliberté | Cast: Guillaume Laurin (Antoine), Marie-Evelyne Lessard (Rachel), Réal Bossé (Alain), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2020

Bijna iedereen heeft de afgelopen weken de horreur van het hamsteren meegemaakt. Waar alle pakken pasta en rollen toiletpapier gebleven zijn blijft tot op heden een raadsel. Er zijn echter mensen die zich al tijden op dit soort situaties voorbereiden; de zogeheten 'preppers'. Deze mensen hamsterden al enorme voedselvoorraden voordat het coronavirus überhaupt bestond. In The Decline wordt een groep mensen klaargestoomd voor rampen middenin de prachtige natuur van Canada. Als tijdens het kamp een ongeluk gebeurt dreigt een ramp waar geen van de preppers op voorbereid lijkt.

In de openingsscène is te zien hoe Antoine zijn gezin midden in de nacht wakker maakt om huis en stad te ontvluchten. Hij weet samen met vrouw en dochter binnen zeventien minuten uit de stad te komen. Het is onduidelijk wat Antoine in zijn dagelijks leven doet, maar in zijn vrije tijd lijkt hij compleet geobsedeerd met preppen. Antoine kijkt bijvoorbeeld YouTube video's over het conserveren van eten. Antoine wordt door de maker van deze video's uitgenodigd om alles te leren over overleven. Deze Alain heeft naast Antoine een select groepje mensen uitgenodigd. Deze preppers geloven allemaal in een aanstaande ramp en krijgen een soort survivaltraining. Ze leren jagen en krijgen schietoefeningen. Al snel blijkt dat deze Alain er wel hele rare denkbeelden op nahoudt. Als er vervolgens een ongeluk gebeurt ontstaat een ware overlevingsstrijd tussen de verschillende aanwezigen.