Uncorked

Uncorked (2020)

Familiedramaatje over de hoogdravende wijnwereld is vooral een luchtig tussendoortje.
play

6,2 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

"Elijah (Mamoudou Athie) moet een manier vinden om zijn droom om meestersommelier te worden in balans te brengen met de verwachtingen van zijn vader, zodat hij het populaire barbecuerestaurant in Memphis kan voortzetten.

Regie
Prentice Penny
Cast
Courtney B. Vance, Hélène Cardona, Niecy Nash, Jennifer Pierce Mathus, Matt McGorry, Djinda Kane, Meera Rohit Kumbhani, Mamoudou Athie, Daniel Johnson, Sasha Compère, Kelly Jenrette, Bernard David Jones, Gil Ozeri, Kregg Janke, Shaleen Cholera.
Release
27.03.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Prentice Penny | Scenario: Prentice Penny | Cast: Mamoudou Athie (Elijah), Courtney B. Vance (Louis), Sasha Compère (Tanya), Niecy Nash (Sylvia), Gil Ozeri (Richie), Bernard David Jones (JT), Matt McGorry (Harvard), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2020

Een liefde voor wijn is niet alleen voorbehouden aan de Martien Meijlands van deze wereld. Ook in de zwarte volksbuurt van Cleveland kan een sommelier, oftewel een meesterexpert in wijn, worden geboren. Elijah is eigenlijk door zijn pa uitverkoren om het barbecuerestaurant over te nemen. Maar zijn passie ligt in gefermenteerd druivensap. Zijn vriendin Tanya en zijn mentor steunen hem om een opleiding tot sommelier te volgen, maar vader Louis is allesbehalve geamuseerd.

Uncorked gaat over je eigen pad vinden, ondanks druk van je familie, maar ook over de niet te ontsnappen verbintenis van een bloedband. En zeker ook de warmte die dat met zich meebrengt. Sylvia, de moeder van Elijah, is bijvoorbeeld wel heel erg enthousiast over Elijahs nieuwe project, ook al kan ze het woord sommelier niet uitspreken. Zij is de spil van de familie, het hart. En zij mag proberen de vrede te bewaren tussen de twee belangrijkste mannen in haar leven.

videotrailers & clips