Zo'n buddyfilm waarbij je je kunt ergeren aan het script, maar omarm liever het plezier van de acteurs.
play

4,3 details

  • 88 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

De 12-jarige Kareem Manning huurt een crimineel in om zijn moeders nieuwe vriend, politieagent James Coffee, bang te maken. Zijn plan werkt averechts, waardoor de meest meedogenloze drugsbaron van Detroit achter hen aan komt te zitten. Vervolgens moeten Coffee en Kareem een band zien op te bouwen terwijl ze een criminele samenzwering proberen te onthullen.

Regie
Michael Dowse
Cast
Taraji P. Henson, Ed Helms, Jesse Hutch, David Alan Grier, Serge Houde, Betty Gilpin, RonReaco Lee, Fraser Aitcheson, Garfield Wilson, Andrew Bachelor, Chance Hurstfield, Caitlin Mitchell-Markovitch, Samantha Cole, Frankie Hopkins.
Release
03.04.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Dowse | Scenario: Shane 'Mack' McCarthy | Cast: Ed Helms (Coffee), Terrence Little Gardenhigh (Kareem), Taraji P. Henson (Vanessa Manning), Betty Gilpin (Detective Watts), RonReaco Lee (Orlando Johnson), David Alan Grier (Captain Hill), Andrew Bachelor (Rodney), William 'Big Sleeps' Stewart (Dee) e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2020

Neem twee figuren die vooral van zichzelf vinden dat ze totaal niets gemeen hebben met de ander, leg ze het vuur na aan de schenen waardoor ze volledig op elkaar zijn aangewezen, en voilà! Je hebt een buddyfilm. Dat principe is heel duidelijk waar Coffee & Kareem voor gaat. Binnen het genre bewijst hij vooral een belangrijke stelregel: als de twee hoofdrolspelers hun chemie maar goed genoeg weten te verkopen, kom je zelfs met een zwak scenario nog een heel eind.

Kareem is een zwaarlijvige tiener met lange dreads en een ontzettend grote bakkes. Zodra hij erachter komt dat zijn moeder geregeld het bed deelt met sullige wijkagent Coffee, bedenkt hij een plan om deze smeris een lesje te leren. Hij vraagt gangsterrapper Orlando om Coffee het ziekenhuis in te meppen. Maar er is geen slechter moment om het verzoek te doen, want de hiphopper staat op het punt om samen met twee matties een corrupte agent, Choi, de wereld uit te helpen. Als Coffee net dan binnenloopt, moeten de twee tegenpolen hun krachten bundelen om te ontkomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Coffee & Kareem Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Coffee & Kareem

acties