Sergio

Sergio (2020)

Minder aangrijpend dan de gelijknamige documentaire, maar het kijken waard dankzij acteurs Wagner Moura en Ana de Armas.
play

5,7 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Passies, idealen en bittere realiteit botsen wanneer de charismatische VN-diplomaat Sergio Vieira de Mello verstrikt raakt in een levensgevaarlijke situatie in Irak.

Regie
Greg Barker
Cast
Sahajak Boonthanakit, Wagner Moura, Clemens Schick, Brian F. O'Byrne, Garret Dillahunt, Katia Kieling, Ana de Armas, Sameera Asir, Will Dalton, Nick Donadio, Jason Anthony, Alice Assef, Pedro Hossi.
Release
28.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Greg Barker | Scenario: Craig Borten | Cast: Wagner Moura (Sérgio Vieira de Mello), Ana de Armas (Carolina Larriera), Garret Dillahunt (Bill von Zehle), Brían F. O'Byrne (Gil Loescher), Clemens Schick (Gaby Pichon), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2020

Al in 2009 verscheen Sergio van regisseur Greg Barker, maar dan als documentaire. Dat bleek een indrukwekkend staaltje filmkunst, niet in de laatste plaats vanwege de spannende structuur en de hartverscheurende beelden. Centraal stond Sergio Vieira de Mello, een Braziliaanse diplomaat die voor zijn werk bij de Verenigde Naties afreisde naar de Irakese hoofdstad Bagdad. Als hoge commissaris voor de mensenrechten spande hij zich daar in voor vrede en veiligheid.

Nu volgt dus ook een speelfilm over het leven van dezelfde VN-topman, wederom onder regie van Greg Barker. Het is volkomen begrijpelijk dat de Amerikaanse filmmaker naar deze materie wilde terugkeren, want het verhaal rondom Sergio Vieira de Mello - iedereen mocht hem gewoon Sergio noemen - gaat een mens niet gauw in de koude kleren zitten.

videotrailers & clips