5,8 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
121 Min Verenigde Staten

De zachtaardige Jahkor Abraham Lincoln worstelt om zijn droom om te rappen levend te houden te midden van een bendeoorlog in Oakland. Zijn noodlottige leven en echte verantwoordelijkheden drijven hem echter steeds verder over de lijn van goed en kwaad, met tragische gevolgen. Hij belandt in de gevangenis naast zijn vader, JD, op wie hij nooit wilde lijken. In de cel begint hij aan een onwaarschijnlijke reis van zelfontdekking.

Regie
Joe Robert Cole
Cast
Jeffrey Wright, Yahya Abdul-Mateen II, Ashton Sanders, Regina Taylor, Nick Fenske, Christopher Meyer, Andrea Ellsworth, William W. Barbour, Ramone Hamilton, Jalyn Hall, Kelly Jenrette, Anthony Cistaro, Shakira Ja'nai Paye, Michael Sadler, Isaiah John.
Release
01.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Robert Cole | Scenario: Joe Robert Cole | Cast: Ashton Sanders (Jahkor Abraham Lincoln), Jeffrey Wright (J.D. Lincoln), Isaiah John (TQ), Kelly Jenrette (Delanda), Shakira Ja'nai Paye (Shantaye), Yahya Abdul-Mateen II (Big Stunna), James Earl (Thug'ish T-Rex), Stephen Barrington (Malcolm), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2020

Als Malcolm met zijn scharrel en haar dochter dronken thuiskomt, bevriest dochterlief plotsklaps. Iemand wacht hem op met een geladen pistool. In één klap is hij nuchter. Hij probeert de boel te sussen, maar tevergeefs. De jongeman, Jahkor, leegt het vuurwapen op hem en zijn dame. Dit is namelijk het verhaal van deze Jah, een jonge gangsterrapper, en hoe hij ertoe kwam deze dubbele moord te plegen.

"Waarom?" Onze held Jahkor beklaagt zich erover dat mensen deze vraag alleen stellen omdat ze een makkelijk antwoord willen, terwijl dat er niet is. De film trekt er vervolgens twee uur voor uit om langzaam alle puzzelstukjes te geven, met flashbacks naar zijn jeugd en de dertien maanden die tot zijn wandaad hebben geleid, maar ook beelden van hoe Jahkor in de gevangenis zijn vader J.D. weer tegen het lijf loopt. Zij hebben op zijn zachtst gezegd een ingewikkelde relatie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

All Day and a Night

acties