Wasp Network (2019)

Traitors or Heroes?

Mooi gemaakte spionagethriller zou gebaat zijn bij veel langere speeltijd.
play

5,6 details

  • 123 Min
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Brazilië
  • Spanje
  • België
123 Min Frankrijk

Naar een waargebeurd verhaal: in de jaren 90 infiltreren Cubaanse spionnen in verbannen groepen om terrorisme te stoppen. Ze betalen daarvoor zelf een hoge prijs.

Alt titel
Red Avispa
Regie
Olivier Assayas
Cast
Penélope Cruz, Ana de Armas, Édgar Ramírez, Gael García Bernal, Wagner Moura, Leonardo Sbaraglia, Tony Plana, Juan Ã?ngel, Eric Goode, Gisela Chipe, Harlys Becerra, Stephen W. Tenner, Julian Flynn, Johanna Sol, Brannon Cross, Patricia Gonzalez Ciuffardi, Amanda Morado, Richard Bojorquez.
Release
01.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivier Assayas | Scenario: Olivier Assayas | Cast: Penélope Cruz (Olga Salanueva), Édgar Ramírez (René Gonzalez), Wagner Moura (Juan Pablo Roque), Gael García Bernal (Gerardo Hernández), Ana de Armas (Ana Magarita Martinez), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2019

In 1990 was na de val van de Sovjet-Unie de Koude Oorlog voorbij. Maar niet voor Cuba. Voor Cuba waren de jaren negentig nog een decennium van spionage, contraspionage en terrorisme. Voor- en tegenstanders van het regime infiltreren elkaar in Miami, terwijl de FBI en de CIA er zich ook nog tegenaan bemoeien. Genoeg voer voor een fantastische miniserie, of zelfs een serie met meerdere seizoenen. Helaas duurt Wasp Network slechts twee uur, te weinig tijd om het complexe verhaal vol twists en de boeiende personen die daarin verwikkeld raken recht aan te doen. Zeker in de context van regisseur Olivier Assayas' oeuvre stelt het bij tijd en wijle uitstekende Wasp Network toch teleur.

Olivier Assayas liet tien jaar geleden met Carlos zien dat hij een prachtige miniserie kan maken over mensen die bereid zijn te sterven voor een ideaal. Hij toonde het harde werken, maar ook de manier waarop zij naasten meesleuren in hun gevaarlijke wereld. Assayas is zowel in Carlos als in Wasp Network (en in Après Mai) vooral geïnteresseerd in het raakpunt tussen het politieke en het persoonlijke. Het zijn allemaal verhalen over mensen die zo toegewijd zijn aan 'de zaak' dat het hun leven en dat van hun geliefden volledig bepaalt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wasp Network

acties