nu in de bioscoop

In de armen van Morpheus (2019)

Intrigerend kijkje in de wereld van slaapproblemen.
play
  • 82 Min
  • Documentaire
  • Nederland
82 Min Nederland

Alleen in de slaap kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Door te vergeten en te dromen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht? In de armen van Morpheus is een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap. Een irrationele wereld waar wij geen vat op hebben, maar die wel vat heeft op ons.

Regie
Marc Schmidt
Release
03.07.2019
Release NL
09.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Schmidt | Scenario: Marc Schmidt | Cast: Arnold de Boer, Emily Simons, Rosalien Beerten, Astrid Haerens, Claire Oei, Eddie Scheltens, e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2019

We slapen allemaal wel eens een nacht slecht, maar hoe beïnvloedt constant slecht slapen je dagelijks leven? Met zijn documentaire In de Armen van Morpheus duikt Marc Schmidt in de wereld van de echte slaapproblemen.

Roselien is altijd moe en valt overal in slaap: in een auto, in een restaurant, op een grasveld. Emily droomt 's nachts apocalyptische nachtmerries en kan agressief uitvallen tijdens het slaapwandelen. Astrids hoofd en lichaam komen nooit tot rust en staan altijd aan. Arnold heeft 'restless legs' die hem uit zijn slaap houden, Eddie het exploderendhoofdsyndroom. Claire ziet zichzelf vaak in haar dromen. Daarbij bevriest ze vaak in haar lichaam en wordt soms schreeuwend wakker, zonder dat er geluid uit haar keel komt.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"In de armen van Morpheus" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

In de armen van Morpheus

acties