DVD RELEASE

Picciridda (2020)

Dit intieme Italiaanse drama bekruipt je, om je vervolgens een paar flinke klappen te verkopen. Oliver Stone is fan.
play

7,8 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk
95 Min Italië

Een Siciliaans vissersdorpje in de jaren '60. Julia is elf jaar als haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk. Het meisje zelf is geen onderdeel van het plan. Zij komt te wonen bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria. Lucia wordt gekweld door nostalgische gevoelens over haar ouders. Maar naarmate de tijd verstrijkt, begint ze belangstelling te krijgen voor mannen. Een mysterieuze wereld waar ze van haar grootmoeder ver vandaan moet blijven maar die ze zelf graag wil ontdekken. Gedreven door nieuwsgierigheid verliest Julia op een dag haar kinderlijke onschuld aan een afschuwelijk familiegeheim. Vanaf dat moment ziet ze de wereld met andere ogen.

Alt titel
Alone with Her Dreams
Regie
Paolo Licata
Cast
Lucia Sardo, Loredana Marino, Maurizio Nicolosi, Ileana Rigano, Katia Greco, Mauro Spitaleri, Valentina Ferrante, Gerlando Gramaglia, Tania Bambaci, Federica Sarno, Claudio Collovà.
Release
05.03.2020
Release NL
16.07.2020
Release DVD
17.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Paolo Licata Scenario: Paolo Licata, Catena Fiorello Cast: Marta Castiglia (Lucia), Lucia Sardo (Maria), Ileana Rigano (Pina), Katia Greco (Rosamaria), Claudio Collovà (Saro), Tania Bambaci (Cettina), Federica Sarno (volwassen Lucia) e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2020

Achtergelaten. De ouders van Lucia zijn voor werk geëmigreerd naar Frankrijk. Haar broertje mocht meteen al mee, maar zij moet bij haar oma Maria op Sicilië blijven. En da's een taaie tante. Lucia wordt meteen aan het werk gezet in het huishouden, en oma stelt strenge eisen. Maar er is zeker ook bewondering voor Donna Maria, die haar eretitel met trots draagt. Ze is degene die de doden in het vissersdorp kleedt, voor het afscheid. Er is alleen één tak van de familie met wie Lucia niet mag praten: die van haar oudtante Pina.

Welke beginnende filmmaker droomt niet van een stempel van goedkeuring van een legendarische regisseur? Paolo Licata heeft met zijn regiedebuut iets aangewakkerd in Oliver Stone. Op het filmfestival van Taormina kwam de Amerikaan hem persoonlijk feliciteren, en nu prijkt zijn naam op de filmposter om Picciridda aan te prijzen als een "instant klassieker". Wat zou Stone toch zien in deze op het eerste oog vrij standaard vertelling van een 11-jarig meisje dat opgroeit in een armzalig Europees milieu?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Picciridda

acties