Emancipation

Emancipation (2022)

Voornamelijk een spannende ontsnappingspoging van een zwarte slaaf, ook al wil de film graag over meer gaan.
play

6,0 details

  • 132 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
132 Min Verenigde Staten

eïnspireerd door het aangrijpende waargebeurde verhaal over een man die alles voor zijn gezin, en vrijheid, overheeft. Peter, een slaaf, riskeert zijn leven om te ontsnappen en terug te keren naar zijn gezin. Hij gaat op een gevaarlijke reis gedreven door liefde en doorzettingsvermogen.

Regie
Antoine Fuqua
Cast
Will Smith, Ben Foster, Mustafa Shakir, Jayson Warner Smith, Ronnie Gene Blevins, Clyde Jones, Grant Harvey, Dave Randolph-Mayhem Davis, Steven Ogg, Jared Bankens, Aaron Moten, Mark Ashworth, Donald Paul, Charmaine Bingwa, Tracy Brotherton, Britton Webb, Imani Pullum, Michael Luwoye, Paul Ben-Victor, David Denman, Walker Babington, Melissa Lehman, Jesse C. Boyd, Gilbert Owuor, Jabbar Lewis, Jeremiah Friedlander, Jordyn McIntosh, Landon Chase Dubois.
Release
02.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoine Fuqua | Scenario: Bill Collage | Cast: Will Smith (Peter), Ben Foster (Jim Fassel), Charmaine Bingwa (Dodienne), Jabbar Lewis (Tomas), Gilbert Owuor (Gordon), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2022

Er bestaat een foto van een zwarte man met afgrijselijke littekens op zijn rug van de zweepslagen die hij heeft gekregen, gemaakt in de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog. De afbeelding werd een toonbeeld van de onmenselijkheid van slavernij. De man in de afbeelding staat bekend als Gordon, of 'Whipped Peter'. Emancipation toont de ontsnapping van deze man en hoewel de details erbij zijn verzonnen is de film in grote lijnen volledig gebaseerd op zijn ervaring van destijds.

Peter is een katoenplukkende slaaf op het landgoed waar hij met zijn vrouw en vier kinderen gedwongen is te leven. Op een dag wordt hij weggerukt bij zijn gezin zodat hij kan werken aan het leggen van treinrails. Daar lukt het hem te ontsnappen, maar dat leidt tot een klopjacht in het grote moeras in Louisiana.

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

Emancipation Nieuwsberichten