Fahim (2019)

Hoe een jonge vluchteling asiel wist te krijgen door een schaaktoernooi.
play

6,3 details

  • 107 Min
  • Biografie
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
107 Min Frankrijk

Wanneer de jonge Fahim en zijn vader hun geboorteland Bangladesh moeten ontvluchten en arriveren in Parijs, begint voor hen een nieuwe strijd. Terwijl ze wachten op de goedkeuring van hun politiek asielaanvraag, staan ze onder constante dreiging van uitzetting. Dan leert Fahim de schaakmeester Sylvain kennen, die hem onder zijn hoede neemt. Juist wanneer het nationale kampioenschap schaken begint, lijkt Fahim het land te moeten verlaten. Voor hem is er maar één uitweg: kampioen van Frankrijk worden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Regie
Pierre-François Martin-Laval
Cast
Gérard Depardieu, Didier Flamand, Pierre-François Martin-Laval, Isabelle Nanty, Pierre Gommé, Axel Keravec, Tapati Munsi, Assad Ahmed.
Release
23.08.2019
Release NL
30.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Pierre-François Martin-Laval | Scenario: Thibaut Vanhulle, Philippe Elno en Pierre-François Martin-Laval | Cast: Assad Ahmed (Fahim Mohammad), Mizanur Rahaman (Nura), Gérard Depardieu (Sylvain Charpentier), Isabelle Nanty (Mathilde) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2019

Fahim wordt door zijn vader mee naar Frankrijk genomen om het politieke geweld in thuisland Bangladesh te ontvluchten. In dit nieuwe land staan vader en zoon echter onder constante druk om te worden uitgezet. Maar onder de vleugels van een bijzondere schaakleraar bloeit Fahim op en wordt zodoende steeds beter in de denksport waarbij zijn passie ligt. Fahim is een fijn modern feelgoodsprookje, maar verzandt wel in de nodige voorspelbaarheden.

Fahim is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Fahim Mohammad en zijn vader Nura, die gedwongen waren Bangladesh te ontvluchten vanwege deelname aan een protest tegen de regering. In Frankrijk werd echter gedreigd met de uitzetting van het tweetal. Nura weigerde te vertrekken en verbleef nog een tijd lang illegaal met zijn zoon in Frankrijk. In deze tijd werd Fahim landskampioen schaken onder de twaalf jaar en toenmalig premier François Fillon beloofde de familie een aantal dagen later een verblijfsvergunning.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Fahim

acties