Prachtig coming-of-agedrama van debuterend regisseur Bora Kim.
play

7,8 details

  • 138 Min
  • Drama
  • Zuid-Korea
138 Min Zuid-Korea

Korea, 1994. De 14-jarige Eunhee heeft het niet makkelijk op de middelbare school. Ze moet hardwerken voor goede cijfers en heeft thuis te maken met familieleden die elkaar continu in de haren vliegen. Ze zoekt afleiding bij haar vrienden, maar de druk van het opgroeien en de zoektocht naar houvast eisen zijn tol. Pas als ze een nieuwe docente ontmoet waar een onverwachte vriendschap mee ontstaat, lijkt er weer licht aan het einde van de tunnel te zijn.

Alt titel
Beol-sae
Regie
Bora Kim
Cast
In-gi Jung, Sae-byeok Kim, Seung-Yun Lee.
Release
06.10.2018
Release NL
20.08.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Bora Kim | Scenario: Bora Kim | Cast: Ji-Hu Park (Eunhee), In-gi Jeong (Vader), Sae-byeok Kim (Yong-ji), Seung-Yun Lee (Moeder), e.a. | Speelduur: 138 minuten | Jaar: 2018

Bora Kim maakt met haar debuutfilm misschien wel een van de mooiste coming-of-agefilms van de afgelopen tijd. House of Hummingbird zoekt nergens geforceerd naar veranderingen die het hoofdpersonage Eunhee volwassen moeten maken. De film neemt de kijker mee op een rustige reis vol contemplatie over een meisje dat zoekt naar liefde en erkenning. De groei van Eunhee gaat vol horten en stoten en valt samen met de exponentiële opkomst van Zuid-Korea in de jaren negentig. De vele lagen die de film rijk is, worden prachtig en uiterst liefdevol in beeld gebracht.

Het jaar is 1994 en de veertienjarige Eunhee staat onder grote druk van haar familie en school. Een leraar van haar school vertelt de klas doodleuk: "vandaag is de eerste dag van je dood." Eunhee heeft een zus die constant met jongens in de weer is en om die reden steeds in conflict raakt met haar ouders. Haar broer is de grote hoop van de familie en hard aan het studeren voor een betere toekomst, maar hij kan het niet nalaten om Eunhee af en toe te slaan. De vader des huizes lijkt ondertussen ook nog overspelig. Het veertienjarige meisje lijkt dan ook wanhopig op zoek naar een vorm van liefde die ze bij haar familie en op school niet kan vinden. Bij haar vriend, die op een bepaald moment met een ander meisje loopt, lijkt ze deze liefde niet te kunnen vinden. Bij het instituut waar ze Chinese lessen volgt, ontmoet ze echter een bijzondere wereldse vrouw naar wie ze opkijkt en hevig van onder de indruk is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

House of Hummingbird

acties