Possessor (2020)

No Body is Safe

Brandon Cronenberg maakt een complexe en bloedige bodyhorror over de (de)constructie van identiteit. Vader mag trots zijn.
play

6,9 details

  • 103 Min
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
103 Min Verenigd Koninkrijk

'Possessor' gaat over de agent Tasya Vos, die werkzaam is voor een geheime organisatie die zich bezighoudt met de technologie rond hersenimplantaten. Het doel is de lichamen van personen over te nemen en hen te dwingen te moorden, dit op verzoek van rijke klanten. Tijdens een routineklus loopt het mis: Tasya komt vast te zitten in het hoofd van Colin, een man die over dezelfde grote honger naar geweld lijkt te beschikken als zijzelf.

Regie
Brandon Cronenberg
Cast
Sean Bean, Jennifer Jason Leigh, Andrea Riseborough, Christopher Abbott, Tuppence Middleton, Raoul Bhaneja, Rossif Sutherland, Kaniehtiio Horn, Christopher Jacot, Rachael Crawford, Hrant Alianak, Ayesha Mansur Gonsalves, Deragh Campbell, Hanneke Talbot, Gabrielle Graham, Gage Graham-Arbuthnot.
Release
25.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Brandon Cronenberg | Scenario: Brandon Cronenberg | Cast: Andrea Riseborough (Tasya Vos), Christopher Abbott (Colin Tate), Jennifer Jason Leigh (Girder), Sean Bean (John Parse), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2020

Is scenarist-regisseur Brandon Cronenberg ten prooi gevallen aan mindcontrol? Je zou haast denken van wel: in Possessor weerklinkt namelijk wel heel nadrukkelijk het vroegere werk van vader David Cronenberg, de meester van de bodyhorror. Of dat een probleem is, valt te bezien; er zijn in elk geval veel slechtere leermeesters denkbaar dan de man achter pareltjes van cultfilms zoals Videodrome (1983) en The Fly (1986). Gelukkig geeft Brandon ook een eigen, slimme draai aan zijn film, waardoor het geheel al snel boven de middelmaat uitschiet.

De opening van Possessor heeft al gelijk een hoog 'what the fuck'-gehalte: we zien hoe een jonge vrouw een kabel in haar fontanel drukt, haar hersenimplantaat probeert uit te lijnen en vervolgens de deur uitstapt om een klusje voor haar werkgever te klaren. Een corpulente zakenman moet dood; het liefst met een pistoolschot - maar ach, over een tiental messteken doet de baas waarschijnlijk ook niet zo heel erg moeilijk. Daarna moet de vrouw, geheel volgens opdracht, de loop van haar pistool in haar eigen mond steken en de trekker overhalen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Possessor Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Possessor

acties