El Principe (2019)

Chileens gevangenisdrama met behoorlijk expliciete seksscènes weet onverwacht een emotionele snaar te raken.
play

6,7 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Chili
  • Argentinië
  • België
96 Min Chili

Chili, 1970. Tijdens een dronken bui steekt Jaime zijn beste vriend dood. Veroordeeld maakt hij al snel kennis met de mores van het gevangeniswezen. Hij komt onder bescherming van "The Stallion", een oudere en gerespecteerde man die alle informele regels in de gevangenis bepaalt. Binnen de tralies leert hij alles over loyaliteit en 'zwarte liefde', zoals het in de gevangenis wordt genoemd...

Alt titel
The Prince
Regie
Sebastián Muñoz
Cast
Alfredo Castro, Gastón Pauls, Jaime Leiva, Paola Volpato, Cesare Serra, Juan Carlos Maldonado, Catalina Martin, Nicolás Zárate, Paula Zúñiga, Lucas Balmaceda, Sebastián Ayala, José Antonio Raffo, Carlos Corales, Andrés Pozo.
Release
29.08.2019
Release NL
03.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Sebastián Muñoz | Scenario: Luis Barrales, Sebastián Muñoz | Cast: Juan Carlos Maldonado (Jaime El Príncipe), Alfredo Castro (El Potro), Gastón Pauls (Che Pibe), Cesare Serra (El Gitano), Lucas Balmaceda (Danny El Rucio) e.a.| Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2019

Het openingsshot van El Príncipe hakt er lekker in: een close-up van een doorgesneden keel, waarna de camera toont hoe de vloer zich vult met het bloed van het slachtoffer. Als deze stevige binnenkomer niet aan je is besteed, kun je de rest van de film misschien ook maar beter mijden. De dader van de zojuist gepleegde moord, de twintigjarige Jaime, staat met net zo veel verbijstering te kijken naar wat hij zojuist heeft aangericht als de tientallen cafébezoekers om hem heen. We hoeven vervolgens dus niet te zien hoe hij wordt ingerekend en veroordeeld; de directe overgang naar zijn aankomst in de gevangenis is volkomen logisch.

Het betreft een Chileense gevangenis anno 1970: zowat de laatste plek op aarde waar je als crimineel onervaren doch aantrekkelijke jongeman terecht wil komen. Jaime belandt in een cel met vier andere gevangenen. Aangezien deze maar twee bedden bevat, zal er moeten worden gedeeld. Dat zijn bedgenoot en onofficiële celbaas Ricardo hem al gelijk tijdens zijn eerste nacht verkracht, hoeft voor niemand als een verrassing te komen. De angstige Jaime ondergaat dit met dezelfde berusting als alle andere aspecten van het leven achter de tralies. De oudere Ricardo is echter niet de gebruikelijke kwelgeest die Jaime enkel het leven zuur maakt, maar blijkt ook de ervaren gevangene die de jeugdige nieuwkomer onder zijn hoede neemt. Ricardo fungeert dus als zowel verkrachter als vaderfiguur, en uiteindelijk zelfs als minnaar.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

El Principe

acties