Babyteeth (2019)

Leven kruipt waar het niet gaan kan in dit Australische melodrama, dat breed grijnzend lak heeft aan genreconventies.
play

7,4 details

  • 118 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Australië
118 Min Australië

Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla (Eliza Scanlen, Little Women) en de rebelse Moses (Toby Wallace) elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

Regie
Shannon Murphy
Cast
Ben Mendelsohn, Essie Davis, Emily Barclay, Eliza Scanlen, Andrea Demetriades, Toby Wallace, Georgina Symes, Sora Wakaki, Michelle Lotters, Charles Grounds, Eugene Gilfedder, Zack Grech, Jack Yabsley.
Release
04.09.2019
Release NL
27.08.2020
Release DVD
08.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Shannon Murphy | Scenario: Rita Kalnejais | Cast: Eliza Scanlen (Milla), Toby Wallace (Moses), Essie Davis (Anna), Ben Mendelsohn (Henry), Emily Barclay (Toby), Eugene Gilfedder (Gidon), Andrea Demetriades (Jenny), Edward Lau (Tin Wah), Zach Grech (Isaac), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2019

Op een treinstation ontmoet tiener Milla de getatoeëerde rauwdouwer Moses. Het klikt onmiddellijk. Zijn schurkachtige grijns en charmante fratsen zijn koren op de molen van een steeds rebelser wordend tienermeisje. Het is echter niet zomaar een romance tussen een kwajongen en een gewoon meisje. Milla heeft een moeilijk thuisleven en tegen alle hoop in steekt ook nog eens haar kanker opnieuw de kop op. Bovendien is drugsdealer Moses er ook niet vies van om misbruik te maken van haar kwetsbaarheid.

Babyteeth is rauw en heeft lak aan conventies. Milla is niet het meisje met de zeven pruiken dat nieuwe levenslessen krijgt om met haar zware toestand om te gaan. Ook is haar interesse in de jonge crimineel op zijn zachtst ingewikkeld. Ze put er onafhankelijkheid uit van haar ouders; moeder is een egocentrische aandachttrekker met een mislukte muziekcarrière en pa is een psychiater die er niet vies van is om zichzelf morfine toe te dienen als alles hem te veel wordt. Moses biedt hun dochter ontsnapping. Maar hij besteelt haar en de familie ook, en dan is het weer aan de ouders om Milla te beschermen tegen de jongeman aan wie ze zich heeft vastgeklampt. Ook beschermt ze zichzelf, want Milla heeft echt wel de vurigheid om van zich af te bijten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Babyteeth

acties