On the Rocks (2020)

Sofia Coppola weet opnieuw het beste uit Bill Murray te halen.
play

6,8 details

  • 96 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Laura (Rashida Jones) denkt dat ze gelukkig getrouwd is, maar wanneer haar man Dean (Marlon Wayans) ineens regelmatig laat op kantoor blijft werken met een nieuwe collega, begint Laura het ergste te vermoeden. Ze schakelt de hulp in van de enige man die volgens haar inzicht in dergelijke affaires heeft: haar charmante, impulsieve vader Felix (Bill Murray), die erop staat dat ze de situatie onderzoeken. Wanneer de twee hun zwerftocht door New York bij nacht beginnen, van uptown party’s naar downtown hotspots, ontdekken ze dat het hart van hun reis hun eigen relatie is.

Regie
Sofia Coppola
Cast
Bill Murray, Marlon Wayans, Jessica Henwick, Jenny Slate, Rashida Jones, Nadia Dajani, Barbara Bain, Mike Keller, Ximena Lamadrid, Jules Willcox, Evangeline Young, Grayson Eddey, Chase Sui Wonders, Alexandra Mary Reimer, Musto Pelinkovicci.
Release
22.09.2020
Release NL
02.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Sofia Coppola | Scenario: Sofia Coppola | Cast: Rashida Jones (Laura), Bill Murray (Felix), Marlon Wayans (Dean), Jenny Slate (Vanessa), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2020

Zeventien jaar na het iconische Lost in Translation werken Bill Murray en Sofia Coppola weer samen. Tussendoor was er nog de samenwerking A Very Murray Christmas (2015), die zowel fans van de regisseur als de acteur zo snel mogelijk lijken te willen vergeten. Voor hun derde samenwerking heeft de Oscarwinnares een rol voor Murray die hem op het lijf is geschreven. Murray excelleert als de vrouwenverslindende en ongelofelijk charmante Felix.

Laura is gelukkig getrouwd met Dean en heeft twee kinderen met hem. Laura lijkt echter vrij vast te zitten in haar dagelijkse leven, waarbij ze de kinderen naar school brengt en niet aan schrijven toe komt. Als Dean van een zakenreis terugkomt begint Laura een voorgevoel te krijgen dat haar man aan het vreemdgaan is. Dean kust Laura na terugkomst innig, maar als hij haar stem hoort lijkt hij gelijk niet meer geïnteresseerd. Deze vermoedens worden alleen maar versterkt wanneer Laura in de koffer van Dean de toilettas van een vreemde vrouw vindt. Laura deelt dit met haar vader Felix, die wel erg gretig hierop in gaat. Vanuit zijn eigen ervaringen met overspeligheid en vele vrouwen, gaat Felix ervan uit dat Dean inderdaad een andere vrouw erop na houdt. Felix neemt Laura vervolgens mee op sleeptocht als een soort privédetective om erachter te komen wat Dean uitspookt. Hierop volgt er onder andere een hilarische achtervolging in een 'onopvallende' rode sportauto.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

On the Rocks Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

On the Rocks

acties