bioscoop release

De Dick Maas Methode (2020)

Dick Maas behoeft geen introductie. Dit chronologische overzicht is een hommage aan zijn invloedrijke werk.
play

7,6 details

  • 97 Min
  • Documentaire
  • Nederland
97 Min Nederland

Dick Maas is één van Nederlands succesvolste regisseurs. Wie is die man achter Flodder, Amsterdamned en De Lift nou echt? Aan de hand van unieke en nooit eerder vertoonde beelden, is het de jonge filmmaker Jeffrey De Vore gelukt om het verhaal van Dick Maas voor het grote publiek te vertellen in de grappige en onthullende documentaire “De Dick Maas Methode”. Met ongelimiteerde budgetten en on-Nederlandse stunts en special effects heeft Dick Maas de Nederlandse film naar een ander niveau getild. Samen met Dick Maas en vele toonaangevende filmmakers en acteurs blikken we terug op een unieke en ongekend succesvolle periode uit de Nederlandse filmgeschiedenis.

Regie
Jeffrey De Vore
Cast
Willeke van Ammelrooy, Monique van de Ven, Dick Maas, Pierre Bokma, Huub Stapel, René van 't Hof, Stefan de Walle, Martin Koolhoven, Roel Reiné, Sophie van Winden, Nelly Frijda, Tatjana Simic, Julian Looman, Barry Hay, René Mioch.
Release
27.09.2020
Release NL
01.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeffrey de Vore | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2020

Wat van meet af aan duidelijk is in de documentaire over het invloedrijke oeuvre van Dick Maas is dat de regisseur geen enkele pretenties heeft. Maas erkent dat de Nederlander nou eenmaal een platte smaak heeft en combineert dit met actiespektakel uit Hollywood, dat in ons kikkerlandje toch wat onbekend is. Toch deed hij baanbrekende dingen voor de vaderlandse cinema, bijvoorbeeld met zijn cameraopstellingen. Maas wil vermaken en heeft naar verluidt weinig op met zijn acteurs. Die moeten gewoon hun werk doen.

Of dat laatste helemaal waar is valt te bezien, want zijn cast werkt graag met hem. Zo geeft Lou Landré, de inmiddels onherkenbare acteur die onsterflijk werd met zijn rol van welzijnswerker Sjakie in Flodder, toe dat Maas het gewoon altijd bij het rechte eind heeft. Zijn visie is ongekend en dat maakt dat Maas het schrijf- en ontwikkelproces van zijn speelfilms interessanter lijkt te vinden dan het opnameproces en gedoe met acteurs.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"De Dick Maas Methode" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Dick Maas Methode

acties