The Crossing (2020)

Du er aldri for liten til å gjøre en stor forskjell

Spannend avonturenboek in filmvorm, in bezet Noorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
play

6,8 details

  • 96 Min
  • Familiefilm
  • Oorlog
  • Noorwegen
96 Min Noorwegen

Het is December 1942 en vier Noorse kinderen zijn op de vlucht. Sarah en Daniel zijn Joods en dreigen door de Duitse bezetters te worden opgepakt. Ze hebben zich verstopt in de kelder van het ouderlijk huis van Otto en Gerda, maar dan worden hun ouders opgepakt op verdenking van hulp aan de Joden. Moedig besluiten Otto en Gerda de plaats van hun ouders in te nemen en Sarah en Daniel te helpen ontsnappen naar Zweden , een lange barre tocht door koude bossen en zware sneeuwval volgt waarbij de Duitsers de kinderen op de hielen zitten. Gelukkig ontmoeten goede helpers elkaar onderweg. Maar wie kunnen de kinderen echt vertrouwen?

Alt titel
Flukten over grensen
Regie
Johanne Helgeland
Cast
Kari Simonsen, Silje Breivik, Trond Høvik, Svein Roger Karlsen, Julius Robin Weigel, Jonas Kippersund, Morten Svartveit, Thea Borring Lande, Luke Neite, Frode Winther.
Release
14.02.2020
Release NL
14.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Johanne Helgeland | Scenario: Maja Lunde en Espen Torkildsen | Cast: Anna Sofie Skarholt (Gerda), Bo Lindquist-Ellingsen (Otto), Samson Steine (Daniel), Bianca Ghilardi-Hellsten (Sarah), Henrik Siger Woldene (Per), Luke Neite (Herman), Julius Robin Weigel (Hans), Kari Simonsen (Wilhelmine), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2020

Joodse kinderen zijn niet veilig in het bezette Noorwegen van 1942. Daniel en zijn zusje Sarah zijn ondergedoken bij de ouders van Gerda, en moeten de grens over vluchten naar het vrije Zweden. Maar wanneer de twee volwassenen worden opgepakt door de Noorse politie, is het ineens aan onze heldin Gerda om dit tweetal naar veiligheid te helpen. Haar oudere broer Otto gaat mee, maar wel met enorme tegenzin. Een moeilijke tocht vol gevaar, maar ook vol onderlinge spanning en met hulp uit onverwachte hoeken.

The Crossing is als een jongensavonturenboek over de Tweede Wereldoorlog, maar dan met een meer diverse casting. Het is niet verwonderlijk dat deze film is gebaseerd op de kinderthriller 'Over grensen' van schrijfster Maja Lunde. Gerda neemt de leiding in de reddingsoperatie, geïnspireerd door haar idolen uit haar favoriete boek, 'De Drie Musketiers'. En het is vooral haar moed die dit groepje bij elkaar houdt. Gedurende het verhaal wordt de boel lekker spannend gemaakt, want de Duitse krijgsmacht zit het viertal continu op de hielen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Crossing

acties