Jackie en Oopjen slaat als opzichtige promotiefilm een ijzersterke brug tussen saaie kunst en moderne jeugd.
play

6,5 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Nederland
90 Min Nederland

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks.

Regie
Annemarie van de Mond
Cast
Karina Smulders, Leny Breederveld, Jaap Spijkers, Tanja Jess, Sarah Bannier, Bert Hana, Dick van den Toorn, Sieger Sloot, Gürkan Küçüksentürk, Jochen Otten, Roben Mitchell, Ron Fresen, Karmela Shako.
Release
08.10.2020
Release NL
14.10.2020
Release DVD
23.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Annemarie van de Mond | Scenario: Myranda Jongeling | Cast: Frouke Verheijde (Jackie Meyer), Sarah Bannier (Oopjen Coppit), Karina Smulders (Mouna Meyer), Leny Breederveld (moeder Vos), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2020

Jackie is een normale Amsterdamse brugklasser, met een ongebruikelijk voordeeltje. Haar moeder heeft namelijk een belangrijke baan in het Rijksmuseum. Hierdoor kan Jackie altijd via de achterdeur het museum in en kent ze iedereen die in het museum werkt. Na de presentatie van de peperdure Rembrandt-portretten van Marten en Oopjen gebeurt er iets magisch. Het schilderij van Oopjen Coppit, het meisje uit de Gouden Eeuw, komt tot leven op een manier die doet denken aan Night at the Museum.

Als Oopjen in Jackie haar vermiste zusje denkt te herkennen komt ze daarvoor het schilderij uitgestapt, zo de eenentwintigste eeuw in. En dat het de eenentwintigste eeuw is, daarover bestaat in het leven van Jackie geen twijfel. Ze woont samen met haar zusje en moeder in een vrouwenhuishouden waar zelfstandigheid op één staat. Jackie brengt haar zusje naar school en wanneer haar nieuwe 'BFF' Oopjen vraagt of er geen vader is, is het antwoord simpelweg ontkennend. Even daarvoor hebben we Jackies moeder zien flirten met haar vrouwelijke Franse collega.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Jackie en Oopjen

acties