Een verliefde lerares trekt de bergen in om de liefde van haar leven te volgen. Het leidt tot geklungel met zichzelf en een ezel.
play

5,9 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Avontuur
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
97 Min Frankrijk

Antoinette is een schooljuf die uitkijkt naar de geplande romantische week met haar geheime minnaar Vladimir. Hij laat het echter plotseling afweten omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cevennen in Zuid-Frankrijk. Antoinette denkt niet lang na en besluit haar geliefde achterna te reizen. Onvoorbereid op een wandeltocht gaan is echter niet zo verstandig. Maar wel aanleiding tot mooie ontmoetingen, lekker eten en schitterende natuur.

Alt titel
My Donkey, My Lover & I
Regie
Caroline Vignal
Cast
Jean-Pierre Martins, François Caron, Laure Calamy, Marie Rivière, Lucia Sanchez, Dorothée Tavernier, Benjamin Lavern, Bertrand Combe, Ludivine de Chasteney, Olivia Cote, Pierre Laur, Denis Mpunga, Marc Fraize, Maxence Tual.
Release
28.08.2020
Release NL
15.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Caroline Vignal | Scenario: Caroline Vignal | Cast: Laure Calamy (Antoinette Lapouge), Benjamin Lavernhe (Vladimir Loubier), Olivia Côte (Eléonore Loubier), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2020

De vermaarde Schotse schrijver Robert Louis Stevenson schreef naast gedichten en bekende werken zoals Treasure Island en The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde ook diverse reisverhalen. Eén daarvan beschreef de twaalfdaagse tocht die Stevenson maakte in 1878 in het Zuid-Franse berggebied Cévennes. Zijn enige gezelschap was naast pen en papier een pakezel. Het boek was één van de eerste in zijn soort en is de inspiratiebron voor vele toeristen die Stevensons reis nog eens dunnetjes over willen doen.

Het valt te bezien of basisschoollerares Antoinette zichzelf hetzelfde avontuurlijke doel als Stevenson heeft gesteld. Ze heeft zich in een ingewikkelde amoureuze toestand gemanoeuvreerd door het aan te leggen met een getrouwde man. Antoinette wilde lekker weg met haar lover, maar diens vrouw gooit roet in het eten door hem te trakteren op een tripje naar de Cévennes. Antoinette besluit om Vladimir en zijn gezin achterna te reizen en huurt een ezel om de tocht te volbrengen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Antoinette dans les Cévennes

acties