I Am Greta

I Am Greta (2020)

A force of nature.

Het zijn vooral de persoonlijke, intieme momenten die indruk maken in deze documentaire over klimaatactivist Greta Thunberg.
play

6,8 details

  • 97 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Zweden

I Am Greta van Nathan Grossman is een zeer persoonlijke en intieme documentaire over de Zweedse activist Greta Thunberg, gemaakt in cinéma vérité stijl waarin hij haar met instemming van haar ouders van zeer nabij volgt tijdens ontmoetingen met wereldleiders, protestbijeenkomsten en thuis bij haar familie.

Regie
Nathan Grossman
Cast
Arnold Schwarzenegger, Svante Thunberg, Malena Ernman, António Guterres.
Release
03.09.2020
Release NL
22.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Nathan Grossman | Scenario: Olof Berglind | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2020

Het is alweer veertien jaar geleden dat voormalig vicepresident Al Gore de wereld trachtte wakker te schudden met zijn verhaal over klimaatverandering. Niet voor niets noemde Gore het een 'ongemakkelijke waarheid' dat het eigenlijk al vijf over twaalf was als het om de opwarming van de aarde gaat. Het lijkt allemaal weinig te mogen baten, want de natuur lijkt het steevast af te leggen tegen de economie en de mens die nooit genoeg heeft en altijd meer wil.

Anno 2020 lijkt het probleem te zijn verdrukt door een pandemie van ongekende proporties en met immense consequenties. Toch is er een belangrijke parallel: bij beide problemen zien we dat politici en radicale groeperingen gooien met termen als nepnieuws en spreken over complotten en zoiets idioots als een contradictio in terminis als 'alternatieve feiten' zodra de waarheid ze niet aanstaat. Ze slaan er elke discussie mee dood. Als laatste middel om de werkelijkheid te weerleggen kun je je altijd nog op de persoon richten.

videotrailers & clips