Dicktatorship

Dicktatorship (2019)

Een kibbelend homostel maakt een roadtrip door Italië om te achterhalen waarom mannen zich als macho's moeten gedragen.
play

5,3 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Italië
90 Min Italië

Het kibbelende stel Gustav Hofer en Luca Ragazzi, bekend van 'Italy Love it or Leave It', hebben meer dan genoeg van de fallocentrische fixatie en macho cultuur in hun land. Ze maken een bonte en ironische roadtrip om antwoord te krijgen waarom hun land nog steeds zo macho gedreven is. Is dit nu cultureel bepaald of biologisch ingebakken? Ze interviewen experts, mensen op straat, politici, een pornoster en raken verzeild op een feest ter verering van de fallus. En wat is toch dat innige verband in Italië tussen de zogenaamde drie P's : penis, power en politics ?

Alt titel
Dicktatorship - Fallo e Basta!
Regie
Gustav Hofer
Luca Ragazzi
Cast
Rocco Siffredi, Gustav Hofer, Luca Ragazzi, Michael Kimmel, Michela Murgia, Laura Boldrini.
Release
11.05.2019
Release NL
29.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Gustav Hofer en Luca Ragazzi | Scenario: Gustav Hofer, Luca Ragazzi en Simona Seveso | Cast: Gustav hofer, Luca Ragazzi, Christina Zogmeister, Sveva Magaraggia, Giorgio Vallortigara, e.a.| Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2019

In 2011 reden de regisseurs Gustav Hofer en Luca Ragazzi voor hun documentaire Italy: Love It, or Leave It door Italië op zoek naar redenen om nog in hun geboorteland te blijven wonen. Drie jaar later uitte het duo hun frustraties over de rechtse Italiaanse politiek in What's Left? Adventures in Italian Politics. In hun nieuwste productie Dicktatorship. Macho Made in Italy bevragen Hofer en Ragazzi de rol van de Italiaanse man in de hedendaagse maatschappij, waarbij ze niet alleen de heersende machocultuur, maar ook zichzelf en elkaar onder de loep nemen.

Kibbelend zitten Hofer en Ragazzi aan de keukentafel. Hofer vreet zich op vanwege het feit dat er zo weinig vrouwelijke politici aan de top zitten. Je hebt Angela Merkel en Hillary Clinton die bijna president werd. Maar ja, dat was bijna. Ze verloor van een man. Ragazzi ziet de ernst van de situatie niet zo in en vindt dat zijn partner overdrijft. Hij wil wel met Hofer trouwen, nu het homohuwelijk in Italië is toegestaan. Hofer wil dat ook, maar op één voorwaarde. Ragazzi moet zijn machogedrag aan de kant zetten.

videotrailers & clips